Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

«Έρχεται ξεροβόρι στην Ελλάδα...» - Συναγερμός Σάκη Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού

Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος;

30 Ιανουαρίου 2023 18:57
«Έρχεται ξεροβόρι στην Ελλάδα...» - Συναγερμός Σάκη Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς μία ψυχρή εισβολή πρόκειται να επηρεάσει την Ελλάδα και να ρίξει τη θερμοκρασία.

Δείτε επίσης: «Κόκκινη γραμμή» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Απανωτές ψυχρές εισβολές και ήπιος χιονιάς...»

Όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ από την Παρασκευή (3/2) ένα ξεροβόρι πρόκειται να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία, ενώ λόγω των ισχυρών βοριάδων η αίσθηση του κρύου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Ο παρουσιαστής του καιρού διευκρίνισε πως μέχρι το Σαββατοκύριακο αυτή η κατεβασιά δεν θα φέρει φαινόμενα, παρά μόνο κάποια κατά τόπους στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς ενώ ίσως επηρεαστούν για λίγο η Εύβοια και η Αττική με κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις.

Στα νότια και στην Κρήτη ενδέχεται να σημειωθούν βροχές. Πάντως, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται τα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 900 με 1.000 μέτρα να δουν χιονοπτώσεις. Όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου, το κρύο που έρχεται από τα Βαλκάνια δεν θα συνδυαστεί με κάποιο σύστημα από τα δυτικά και γι΄ αυτό η ψυχρή εισβολή δεν θα συνδυαστεί με χιόνια ή βροχές.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

«Βιτριολικός» Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό: «Στην Αττική θα χιονίσει μέχρι τις βάρκες της...»

Ο Γιάννης Καλλιάνος με μπόλικη δόση... βιτριολικού χιούμορ μας προειδοποίησε για το το πού πράγματι θα χιονίσει τις επόμενες μέρες, ξεκαθαρίζοντας το τι περιμένουμε στην Αττική.

Ο μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι εκτός από ορεινά και ημιορεινά σημεία, δεν περιμένουμε κάτι περισσότερο, αν και πράγματι πρόκειται να σημειωθούν χιονοπτώσεις, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, κάτι στο οποίο συνηγορεί και η Χριστίνα Σούζη.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!

Αν κάποιος διαβάσει στο διαδίκτυο όλα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για τον επικείμενο "χιονιά", το μόνο που θα καταφέρει να κάνει είναι να μπερδέψει τον εγκέφαλο του. Και θα συμβεί αυτό γιατί άλλοτε θα διαβάσει ότι θα έχουμε χιόνια από την Παρασκευή μέχρι τις βάρκες της Αττικής, άλλοτε ότι δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει και άλλοτε ότι δεν θα γίνει τίποτα.
Όπως λοιπόν και στην πραγματική ζωή, έτσι και στη Μετεωρολογική. Η αλήθεια είναι πάντοτε κάπου στη μέση.

Και εξηγούμαι:

Ναι, θα έρθει περισσότερο κρύο από την Παρασκευή. Ναι θα έχουμε πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Ενώ, γρήγορα, από το βράδυ της Παρασκευής, ο καιρός θα γίνει «Βορείου ρεύματος» όπως λέμε στη Μετεωρολογία. Αυτό σημαίνει πως από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως και το βράδυ του Σαββάτου οι περιοχές που χιονίζει θα είναι οι εξής:

- Πήλιο

- Σποράδες

- Εύβοια

- Αττική & Βοιωτία

- Βορειοανατολικό Αιγαίο

- Κυκλάδες

- Κρήτη

ΣΕ ΠΟΙΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ;

Σίγουρα δεν θα χιονίσει μέχρι και τις βάρκες! Τα πιο χαμηλά υψόμετρα χιονόπτωσης θα είναι σε περιοχές του Πηλίου, της Βοιωτίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Περίπου πάνω από τα 200-300 μέτρα.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!

Κάνω αυτό το καθαρά χιουμοριστικό σχόλιο γιατί γράφτηκαν πολλά και ακούστηκαν άλλα τόσα. Τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατά πάσα πιθανότητα για την Αττική θα είναι τα ακόλουθα:

- Παρασκευή βράδυ : Πάνω από τα 600-700 μέτρα

- Παρασκευή μεσάνυχτα : Πάνω από τα 500 μέτρα

- Σάββατο ξημέρωμα : Πάνω από τα 300-350 μέτρα (οριακά σε κάποια Βόρεια Προάστια της Αττικής)

- Σάββατο πρωί : Πάνω από τα 300-350 μέτρα (οριακά σε κάποια Βόρεια Προάστια της Αττικής)

- Σάββατο μεσημέρι : Πάνω από τα 400-500 μέτρα

* Προσοχή: Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης κυρίως το Σάββατο πάνω από τα 600-700 μέτρα.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ - ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ

Θα επικρατεί ψύχος στα ορεινά της χώρας. Στους -13 με -14°C θα κατρακυλήσει η θερμοκρασία στα πιο ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, στους -10°C στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας και στους -6°C στα ορεινά της Πελοποννήσου.

ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ "ΤΑΖΟΥΝ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Από την ερχόμενη Τρίτη 7 Φλεβάρη και μετά τάζουν τώρα τα μοντέλα περισσότερο κρύο. Να τα πιστέψουμε; Να βγούμε να το πούμε; Μήπως εκτεθούμε; Προτιμώ να μη μιλήσω και να το κάνω όταν έρθει η ώρα.

Προτιμώ να μην μιλήσω και να ενημερώσω έγκαιρα αλλά και σωστά τους πολίτες της χώρας.

Επιμένω : Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους, αγαπημένοι μου φίλοι!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share