Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

«Βαριά» καμπάνα του Νίκου Καντερέ για τον καιρό: «Για πρώτη φορά θα βιώσουμε στην Ελλάδα...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

26 Ιανουαρίου 2023 15:02
«Βαριά» καμπάνα του Νίκου Καντερέ για τον καιρό: «Για πρώτη φορά θα βιώσουμε στην Ελλάδα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Καντερές επανέρχεται για τον καιρό και τις συνθήκες, που επικρατούν στην χώρα μας, μαζί με το τι πρέπει να περιμένουμε προσεχώς, σύμφωνα με τη δική του εξήγηση.

Το okmag.gr ζήτησε τη γνώμη του γνωστού και έμπειρου μετεωρολόγου Νίκου Καντερέ τόσο για το τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες αλλά και μέρες, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να απευθύνει τη δική του έκκληση.

Η νέα προειδοποίηση του Καντερέ

«Να πω ότι βιώνουμε την πρώτη κακοκαιρία του καθυστερημένου φετινού χειμώνα. Αυτή η κακοκαιρία οφείλεται στην κακοκαιρία που υπήρχε πριν στην Ιταλία και επηρεάζει όλη τη χώρα μας. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα αυτής της σφοδρής κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα δημιουργήσουν τοπικά προβλήματα, αλλά και χιόνια στο ορεινά στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα πάνε σε όλη την Ελλάδα και θα κρατήσει και αύριο Παρασκευή με λιγότερη ίσως σφοδρότητα. Και το Σάββατο και την Κυριακή. Παράλληλα θα πέσει η θερμοκρασία. Μετά το τέλος αυτής της κακοκαιρίας θα έρθει από Τετάρτη και δεύτερο κύμα κακοκαιρία με περισσότερο κρύο».

Η πρόγνωση για την Αττική

«Όσον αφορά το 112 θέλει μια πιο προσεκτική ανακοίνωση. Δηλαδή όταν θα υπάρχουν πληροφορίες από το ειδικό ραντάρ ότι θα έχουμε καταιγίδες τότε θα πρέπει να ενεργοποιείται. Θα έχουμε τοπικά έντονα φαινόμενα αλλά σίγουρα δεν θα είναι σαν την περσινή κακοκαιρία που είχαμε τέτοιο καιρό. Θα έχουμε καταιγίδες. Θέλει προσοχή, αλλά όχι ανησυχία».

ΗΣΑΠ: Σταμάτησε η κυκλοφορία τρένων στο μισό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας

Για προσωρινή διακοπή δρομολογίων του, λόγω τεχνικών προβλημάτων, ενημέρωσε ο ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα οι συρμοί του ΗΣΑΠ εκτελούν δρομολόγια μόνο από Πειραιά μέχρι Άνω Πατήσια.

ΗΣΑΠ: Σταμάτησε η κυκλοφορία τρένων στο μισό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ, η αναστάτωση οφείλεται σε προβλήματα στη σήμανση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share