Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρόμος από «αδέσποτες» σφαίρες σε σχολεία της Δυτικής Αττικής - «Περιμένουμε το επόμενο τραγικό περιστατικό»

«Πρέπει να πιέσουμε ως Δήμος να έχουμε περισσότερες υποδομές...»

19 Ιανουαρίου 2023 09:49
Τρόμος από «αδέσποτες» σφαίρες σε σχολεία της Δυτικής Αττικής - «Περιμένουμε το επόμενο τραγικό περιστατικό»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με «αδέσποτες σφαίρες» οι οποίες προκαλούν τρόμο σε σχολεία της Δυτικής Αττικής. Αυτή τη φορά, οι καθηγητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αχαρνών βρήκαν μια αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου.

Δείτε επίσης: Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός - Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής (Video)

«Το Σάββατο που ήταν η Πρωτοχρονιά με το παλαιό ημερολόγιο (14 Ιανουαρίου), κάτοικοι της γειτονιάς άκουσαν πυροβολισμούς. Τη Δευτέρα που άνοιξε το σχολείο, η διευθύντρια και οι καθηγητές εντόπισαν τη σφαίρα και την παρέδωσαν στην Αστυνομία. Πριν από 7-8 ημέρες συνέβη το ίδιο περίπου 500 μέτρα από δω, στο 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών. Πριν από 15 ημέρες στον Προφήτη Ηλία σε οικία, που πέρασε η βολίδα στο σπίτι και τρύπησε το πλακάκι.Συνέχεια γίνεται αυτό το φαινόμενο» κατήγγειλε στην τηλεόραση του OPEN, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών, Γιώργος Χαραλαμπίδης.

Και πρόσθεσε «εμείς στο Δήμο εδώ, εκπροσωπούμε 105 σχολικές μονάδες...καταλαβαίνετε στατιστικά περιμένουμε το επόμενο τραγικό περιστατικό. Η αστυνομία κάνει κάποιες περιπολίες...αλλά πρέπει να πιέσουμε ως Δήμος να έχουμε και περισσότερες υποδομές και περισσότερη αστυνόμευση».

Μάλιστα, νωπές παραμένουν οι μνήμες του 11χρονου Μάριου που το 2017 έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα και ενώ βρισκόταν στο σχολείο του στο Μενίδι.

Θρίλερ στις ΗΠΑ: 6χρονος μαθητής πυροβόλησε τη δασκάλα του στην τάξη!

Ένα τρομερό περιστατικό έλαβε τόπο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, καθώς 6χρονος μαθητής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τη δασκάλα του μέσα στην τάξη, με την φρίκη να επικρατεί και σε άλλη περίπτωση στην χώρα.

Κανένας μαθητής δεν τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο δημοτικό σχολείο Ρίτσνεκ. Η 30χρονη δασκάλα ωστόσο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το παιδί τέθηκε σε κράτηση ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για το πού βρήκε το όπλο.

Η αστυνομία περιέγραψε το περιστατικό ως «φιλονικία» ενώ αναφέρει πως δεν επρόκειτο για ατύχημα.

Το χρονικό του περιστατικού και η αιτία της δράσης του 6χρονου

Φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν αμέσως μετά τους πυροβολισμούς δείχνουν το χάος που προκλήθηκε: αστυνομικοί κατέκλυσαν το κτίριο του σχολείου, τα παιδιά έδειχναν φοβισμένα και μπερδεμένα και οι γονείς στέκονταν δίπλα σε ταινίες σκηνής εγκλήματος ενώ δεκάδες άνδρες της ασφάλειας περιπολούσαν στην περιοχή.

Η Τρανίσα Μπράουν της οποίας ο 11χρονος γιος, Κάρτερ Τζάκσον είναι μαθητής της πέμπτης τάξης, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι λίγο μετά τους πυροβολισμούς πως έλαβε ένα τρομακτικό τηλεφώνημα από τον γιο της.

Ο Κάρτερ, είπε, κρύφτηκε στο πάτωμα της τάξης του μαζί με τους φίλους του αφού άκουσαν πυροβολισμούς.

«Συγκλονίστηκα ακούγοντας τα παιδιά να κλαίνε και να τρελαίνονται», δήλωσε η γυναίκα, όπως αναφέρει η New York Times. «Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι υπήρχε ένας ένοπλος στο σχολείο και δεν ήξεραν πού βρισκόταν».

Έμεινε στο τηλέφωνο με τον Κάρτερ, προσπαθώντας να τον παρηγορήσει. «Θα γίνεις καλά», του έλεγε.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του σχολείου εργάστηκαν γρήγορα για να μεταφέρουν όλους τους μαθητές και τους καθηγητές στο γυμναστήριο του σχολείου, το οποίο θα παραμείνει για λίγες ημέρες κλειστό.

Ο δήμαρχος του Νιούπορτ Νιουζ, Φίλιπ Τζόουνς, διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share