Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός - Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής (Video)

Θα αποφασίσει το Συμβούλιο για προφυλάκιση

9 Δεκεμβρίου 2022 12:38
Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός - Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατ' οίκον περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση του αστυνομικού, και έτσι ελήφθη η απόφαση να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει σχετικά με την προφυλάκισή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Νωρίτερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: «Αν τον βρουν ας τον αφήσουν» - Ο διάλογος του βενζινοπώλη με την Άμεση Δράση (Video)

Πυροβολισμός16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: O διάλογος του υπάλληλου βενζινάδικου στη Θεσσαλονίκη με την Άμεση Δράση για τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι φέρεται να κυκλοφόρησε και μεταξύ άλλων ο άνδρας ζητάει από τις αρχές να μην ασκήσουν διώξεις στον νεαρό.

Ο διάλογος μεταδόθηκε από το Mega και μεταξύ άλλων, ο άνδρας αναφέρει ότι ομάδα ΔΙΑΣ που ήταν στο μαγαζί, καταδίωξε τον 16χρονο, ενώ ζήτησε να τον αφήσουν ελεύθερο σε περίπτωση που τον πιάσουν. Παράλληλα, μια ακόμη νύχτα επεισοδίων σημειώθηκε στη δυτική Αττική μετά τον πυροβολισμό ενός 16χρονου Ρομά από αστυνομικό μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί αναλυτικά ο διάλογος:

Άμεση δράση: Άμεση δράση, παρακαλώ.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι καλησπέρα σας.

Α.Δ: Καλησπέρα.

Υ.Β: Εργάζομαι στο βενζινάδικο Νέα Μοναστηρίου 111.

Α.Δ: Παρακαλώ κύριε.

Υ.Β: Ήρθε ένας Ρομά και έβαλε 20 ευρώ καύσιμα και έφυγε παρεμπιπτόντως ήτανε μία ομάδα ΔΙΑΣ εδώ. Τους έχω πει τα παιδιά. Εντάξει βγήκαν έξω να ψάξουν να τον βρουν. Απλά μου είπαν να σας πάρω τηλέφωνο έτσι ώστε να ανοίξετε κάρτα.

Α.Δ: Να ανοίξουμε κάρτα ναι για να ενημερωθούν όποτε ενημερώθηκαν τα ΔΙΑΣ που ήταν στο σημείο.

Υ.Β: Μπράβο.

Α.Μ: Με τι ήταν αυτό το άτομο; Με αυτοκίνητο; Θυμάστε κάτι;

Υ.Β: Ναι, ένα αγροτικό γκρι ήταν, ασημί.

Α.Μ: Ασημί, πινακίδες έχουμε;

Υ.Β: Ε! Τώρα δεν τις θυμάμαι ακριβώς.

Α.Μ: Τώρα έγινε αυτό;

Υ.Β: Πριν από 15 – 20 λεπτά.

Α.Μ: Ναι και προς τα πού πήγε;

Υ.Β: Με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη πήγε απλά. Μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας. Απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω. Ας το αφήσουμε.

Α.Μ: Άρα δεν θέλετε;

Υ.Β: Όχι, όχι τίποτα, τίποτα. Να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουν. Από την στιγμή που λέει ο υπεύθυνός μου εμένα ότι ας το περάσουν στο ντούκου δεν θα το πληρώσουν έτσι κι αλλιώς. Θα μείνει έτσι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share