Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δυτική Αττική: Εκρηκτική νύχτα με πύρινα οδοφράγματα και πυροβολισμούς - Απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά (Video)

Κάλεσμα Ρομά μέσω TikTok για συγκέντρωση - Πυροβολούσαν επί 3 ώρες αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο

9 Δεκεμβρίου 2022 07:45
Δυτική Αττική: Εκρηκτική νύχτα με πύρινα οδοφράγματα και πυροβολισμούς - Απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ακόμη νύχτα επεισοδίων σημειώθηκε στη δυτική Αττική μετά τον πυροβολισμό ενός 16χρονου Ρομά από αστυνομικό μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ της Πέμπτης στον Ασπρόπυργο αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να απωθήσουν εξαγριωμένους Ρομά, δέχθηκαν επίθεση από το πλήθος. Οι Ρομά εξαπέλυσαν πυρά εναντίον των αστυνομικών και από σκάγια καραμπίνας τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός στο πρόσωπο.

Στο Σχιστό, οι Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν λάστιχα και κάδους σκουπιδιών όπως μετέδωσε το Mega. Λίγο αργότερα η τάξη αποκαταστάθηκε, όταν παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο, αλλά και στην Περιφερειακή Αιγάλεω, ωστόσο και οι δύο δρόμοι δόθηκαν στη συνέχεια στην κυκλοφορία.

Απειλεί με βεντέτα ο πατέρας του 16χρονου

Σε δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του 16χρονου Ρομά που δίνει μάχη για τη ζωή του, απείλησε με βεντέτα αν ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ αφεθεί ελεύθερος.

«Λίγα κάναμε μετά θα γίνουν πιο πολλά πράγματα και άσχημα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο δεν ξέρω και εγώ που θα φτάσουμε», είπε αρχικά ο πατέρας του 16χρονου στο Mega.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει δυο παιδιά αυτός. Εγώ θα κάτσω να μεγαλώσουν τα παιδιά του, μόνο αν με πάρει ο θεός… Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα το κάνω στο παιδί του».

Απολογείται ο αστυνομικός

Ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. παραμένει κρατούμενος και σήμερα Παρασκευή (9/12) θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή αντιμετωπίζοντας κακουργηματική κατηγορία.

Ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ότι:

«Από τη μελέτη δικογραφίας, προκύπτει ότι ο αστυνομικός είναι εντελώς αθώος για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, αφού τόσο από τις καταθέσεις του υπαλλήλου του πρατηρίου, όσο και των τριών συναδέλφων του προκύπτει ότι, για να σώσει τη ζωή των δύο συναδέλφων του, οι οποίοι επέβαιναν στην άλλη μοτοσυκλέτα (…) πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα».

Μέσω TikTok οργανώνονται οι Ρομά

Μέσω της γνωστής εφαρμογής TikTok, που χρησιμοποιούν χιλιάδες Ρομά σε όλη τη χώρα, στέλνουν μηνύματα για κινητοποιήσεις και ήδη έχουν ξεκινήσει να φτάνουν από διάφορες κοντινές περιοχές στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σαμπάνης, είχε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει η πρόθεση να γίνει μία μεγάλη κινητοποίηση, ωστόσο πρώτα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η διαδήλωση θα κυλήσει ειρηνικά. Όπως σημείωσε, έχουν αναλάβει να οργανώσουν τη διαμαρτυρία η Ομοσπονδία των Ρομά και οι σχετικές Ενώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν οικογένειες Ρομά από Βόλο, Σοφάδες, Φάρσαλα, Καρδίτσα, και άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη συγκέντρωση των Ρομά δεν αποκλείεται να διεξαχθεί σήμερα το πρωί της Παρασκευής, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη μεταφορά του 32χρονου αστυνομικού στον ανακριτή, με τα μέτρα της αστυνομίας να είναι δρακόντεια.

Ρομά πυροβολούσαν επί 3 ώρες αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο - Σώθηκαν με ελικόπτερο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share