Καιρός σήμερα 18/12: Συννεφιά, τοπικές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Καμπανάκι Τάσου Αρνιακού, Γιάννη Καλλιάνου και Σάκη Αρναούτογλου (Video)

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με τοπικές βροχές να σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τους μετεωρολόγους, Τάσο Αρνιακό, Γιάννη Καλλιάνο και Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα Μερομήνια για τις καιρικές συνθήκες, το υπόλοιπο μισό του Δεκεμβρίου θα είναι δύσκολο!
“Παγώνει” το αίμα ο Τάσος Αρνιακός – “Ψυχρή κατεβασιά με χιόνια από…”
Για ψυχρή κατεβασιά από την κεντρική Ευρώπη που θα φέρει χιόνια έκανε λόγο ο Τάσος Αρνιακός στην πρόγνωση του καιρού στο κεντρικό δελτίο είδησεων του ΑΝΤ1 (Σάββατο 17/12). Με την ευκαιρία, δείτε τον “συναγερμό” από τον Γιάννη Καλλιάνο.
Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος μίλησε για πλήρη ανατροπή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής με την εισβολή ψυχρού κύματος που θα υποχωρήσει γρήγορα δίνοντας ξανά την θέση του σε θερμότερες θερμοκρασίες.
«SOS» Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό: «Εντυπωσιακή βουτιά του υδράργυρου και χιόνια από Δευτέρα»
Ο καιρός την τελευταία εβδομάδα είναι περισσότερο ανοιξιάτικος παρά χειμερινός κι ας μένουν μόλις λίγες ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις ο καιρός αναμένεται να αλλάξει, με την θερμοκρασία να πέφτει.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει στην πρόγνωσή του: «Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του διημέρου Δευτέρας 19/12 και Tρίτης 20/12, όπου σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-13°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ (ειδικά στα Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ οι ριπές τους) και όπως είναι φυσιολογικό, επειδή η κακοκαιρία αυτή θα συνοδεύεται και από υγρασία, θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας.
Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ολικό απαγορευτικό στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και των λιμανιών της Αττικής κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου».
«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου: «Χιόνια στην Πάρνηθα!» – Έτσι θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα (Video)
Μεγάλη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα (19/12) με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως ίσως πέσουν και κάποια χιόνια στην Πάρνηθα, ενώ η εικόνα για τον καιρό των Χριστουγέννων φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει. Παράλληλα, ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για τον καιρό που θα επικρατήσει αναλύοντας το τι πρέπει να περιμένουμε έως και την Κυριακή (18/12)
Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως από την Κυριακή θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας και μέχρι τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα πέσει 10 με 12 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τη Δευτέρα, λοιπόν, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και στα 9 Μποφόρ, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην ορεινή Θεσσαλία, τα ορεινά της Στερεάς, όπως επίσης και στα βουνά της Εύβοιας και σε εκείνα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Μάλιστα, κάποια χιόνια θα πέσουν και σε μεγάλο υψόμετρο στην Πάρνηθα.
Όσο για τον καιρό των Χριστουγέννων, τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει κάτι ιδιαίτερο. Μάλιστα, ο καιρός θα είναι «μαλακός» και οι ψυχρές μάζες που έχουν συσσωρευτεί στη βορειοανατολική Ευρώπη δεν δείχνουν να έρχονται προς την περιοχή μας τα Χριστούγεννα.
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Αναλυτικότερα, αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές.
- Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν.
- Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που από τις πρωινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία την κεντρική θα ενταθούν.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικά έως 7 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στη Θεσσαλία και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και από αργά το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από τις απογευματινές ώρες, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
- Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν.
- Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
- Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και τη νύχτα στα βόρεια θα ενισχυθούν.
- Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΕΥΒΟΙΑ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
- Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και τις απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.






0 ΣΧΟΛΙΑ