Καιρός – Ισχυρή προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Πού αναμένονται βροχές – Άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα (15/12)

Καιρός: Αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, που κατά τόπους θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών Κελσίου και θα αφορά κυρίως στις μέγιστες τιμές της. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή. Ωστόσο, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για βροχοπτώσεις.
Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες, συγκριτικά με τις χθεσινές μέγιστες θερμοκρασίες. Με την ευκαιρία δείτε την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές έως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 4, τις πρωινές ώρες ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια – παράκτια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Γρήγορα στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 4, τις πρωινές ώρες τοπικά ανατολικοί έως 5, και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά ως το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παράκτια θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Λίγες τοπικές βροχές έως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στις βόρειες Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχερός ο καιρός σε αρκετές περιοχές
Σήμερα σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι βροχερός μέχρι και το μεσημέρι τουλάχιστον, με εξαίρεση τα πιο νότια τμήματα που από νωρίς θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια.






0 ΣΧΟΛΙΑ