Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: «Προσοχή στο "καιρικό κοκτέιλ"» - Πού θα χιονίσει (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

7 Δεκεμβρίου 2022 17:17
Σάκης Αρναούτογλου: «Προσοχή στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιλεκτικά άστατος θα παραμείνει ο καιρός και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου. Παράλληλα, η Χριστίνα Σούζη προχώρησε σε προειδοποίηση για τον καιρό των επόμενων ημερών, επικεντρώνοντας την προσοχή της στο Σαββατοκύριακο.

Σε κάποιες περιοχές τα σύννεφα θα είναι αρκετά πυκνά και έντονα. Αυτά θα δώσουν περισσότερες βροχές και σε μερικές περιοχές θα είναι ισχυρές.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη θα έχουμε φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μπορεί να φτάσουν και έως τη Ρόσο.

Το πρωί επίσης άστατος θα είναι ο καιρός στο Ιόνιο και την Ήπειρο… Οσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη θα παραμείνουν κάποιες μπόρες. Περισσότερα φαινόμενα θα έχουμε το βράδυ.

Πιο έντονες βροχές θα έχουμε από το απόγευμα και το βράδυ στη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Ηπειρο. Στην Αττική αναμένονται τοπικές συννεφιές, αλλά και ηλιοφάνεια. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι μουντός ο καιρός το πρωί, ανοίγματα στη Χαλκιδική.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε μπόρες ξανά. Το Σάββατο ξανά αρκετή συννεφιά και πιθανή μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Πυκνά σύννεφα θα έχουμε προς το βράδυ του Σαββάτου. Στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες, ενώ στα δυτικά θα έχουμε πιο δυνατές καταιγίδες.

Κοκτέιλ» καταιγίδων με ανέμους την Κυριακή

Την Κυριακή οι βροχές θα κινηθούν πιο ανατολικά, επηρεάζοντας σχεδόν όλη την Ελλάδα. Εντονες βροχές θα έχουμε στο Ιόνιο και Βόρεια σε Δράμα και Θράκη. Συνοδεία θυελλωδών νοτιάδων και σε θάλασσα και στεριά.

Χιονοπτώσεις από το βράδυ της Κυριακής

Από το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε χιονοπτώσεις στη χώρα μας από τα 1600 μέτρα και πάνω. Στα βορειοδυτικά ορεινά, αλλά τη Δευτέρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα σε Δυτική Μακεδονία και το Νομό Φλώρινας να έχουμε χιόνια και κάτω από τα 900 μέτρα. Στην Ηπειρο επίσης θα έχουμε χιόνια πάνω από τα 1600 μέτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share