Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Πρόστιμο ανεμβολίαστων - Η επιστροφή: Ποια ηλικιακή ομάδα πρέπει να έχει το νου της

Τι θα ισχύει;

6 Δεκεμβρίου 2022 14:41
Πρόστιμο ανεμβολίαστων - Η επιστροφή: Ποια ηλικιακή ομάδα πρέπει να έχει το νου της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ημι - επιστροφή του προστίμου για τον Ανεμβολίαστους του Κορωνοϊού εφαρμόστηκε με το καινούργιο νομοσχέδιο για την Υγεία. Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο απευθύνεται σε άτομα που είναι ανεμβολίαστα αλλά άνω των 60 ετών.

Δείτε επίσης την ανακοίνωση του Πλεύρη για τους ανεμβολίαστους

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται αναδρομικώς και αυτοδικαίως από την αρμόδια αρχή τα διοικητικά πρόστιμα σε όσους εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση εμβολίου ή με μία δόση μονοδοσικού εμβολίου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες έως και την 31/12/2022 και σε όσους εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 58, το επιστρεπτέο διοικητικό πρόστιμο μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής τυγχάνει ακατάσχετο και δεν υπόκειται σε κανένα συμψηφισμό κατά την επιστροφή του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

Ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι

Η ΑΑΔΕ ορίζεται ως ανεξάρτητος Υπεύθυνος Επεξεργασίας αποκλειστικά για τον σκοπό της βεβαίωσης και είσπραξης των δημοσίων εσόδων κατά τον ΚΕΔΕ και της αυτοδίκαιης αναδρομικής ανάκλησης των προστίμων μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, και υπό αυτήν την ιδιότητα διασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων των προσώπων, της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο.

Παράλληλα με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση παρατείνεται η υποχρέωση των ανεμβολίαστων εργαζόμενων για υποχρεωτικό rapid test μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share