Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σβήνεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 - Αποκάλυψη Θάνου Πλεύρη (Video)

Τι είπε ο υπουργός Υγείας

7 Οκτωβρίου 2022 09:56
Κορωνοϊός: Σβήνεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 - Αποκάλυψη Θάνου Πλεύρη (Video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην αποκάλυψη ότι τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των εξήντα ετών θα διαγραφούν προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα, ένα νέο φθινοπωρινό - χειμερινό κύμα κορωνοϊού «βλέπουν» να έρχεται πολλοί επιστήμονες στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που επιστρέφει και η γρίπη.

Συγκεκριμένα ο κ. Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ενώ σχετικά με τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι θα σβηστούν. Σημείωσε επίσης ότι το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα επανεξεταστεί από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, αφού σημείωσε πως ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού προστατεύει ουσιαστικά και βοηθάει σημαντικά να μην εισάγονται ασθενείς στις ΜΕΘ Covid, ανακοίνωσε πως «είμαστε στην λύση του θέματος με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους που εκ των υστέρων εμβολιάστηκαν.

Υπάρχουν διαδικαστικά θέματα για να λυθεί. Σε αυτούς τους 300.00 πολίτες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και είχαν πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα διαγραφεί και τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ο Θάνος Πλεύρης είπε ακόμη πως «ο εμβολιασμός στα άτομα άνω των 60 ετών στην Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό 80%» και ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εμβόλια», σημειώνοντας ότι «αυτό που είπε και ο κ. Τσιοδρας είναι ότι παγκοσμίως υπήρξε υποτίμηση της πανδημίας»

«Με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων, η πίεση στις ΜΕΘ είναι πολύ πιο ήπια, είναι μερικές δεκάδες οι διασωληνωμένοι χθες, όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις παλιότερα είχαμε πάνω από 400 διασωληνωμένους», είπε ο Υπ. Υγείας λέγοντας πως πλέον το σύστημα κινείται στην κατεύθυνση να μην υπάρχουν κλινικές Covid, αλλά «οι ίδιες οι κλινικές να διαχειρίζονται τα περιστατικά κορωνοϊού. Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να κρατάει μόνος του κλίνες και να μην δεσμεύουμε κλίνες εμείς κεντρικά».

Απαντώντας σε σχόλια, είπε ότι «ένα σύστημα μετά από 10ετή κρίση διαχειρίστηκε μια κρίση από τους άνδρες και τις γυναίκες του ΕΣΥ και όσοι νοσηλεύτηκαν βρήκαν θεραπεία. Οι ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν παραμένουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε στις 1.305 κλίνες, οι 200 στον ιδιωτικό τομέα που τις διαχειρίζεται το δημόσιο με μνημόνιο συνεργασίας. Είμαστε πλέον στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Το ζητούμενο είναι να μην φθάνει κάποιος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ο εμβολιασμός προστατεύει να μην φθάσει κάποιος εκεί», επεσήμανε ο Υπ. Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share