Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μερομήνια βγαλμένα από εφιάλτη - Θα «πνιγούμε» στο χιόνι μέσα στον Δεκέμβριο!

Καθόλου ευχάριστα όσα προβλέπουν...

3 Δεκεμβρίου 2022 16:48
Μερομήνια βγαλμένα από εφιάλτη - Θα «πνιγούμε» στο χιόνι μέσα στον Δεκέμβριο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τσουχτερό κρύο και χιόνια έρχονται μέσα στο Δεκέμβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια!

Για άλλη μια φορά λοιπόν μας προειδοποιούν για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και στα πεδινά της Αττικής.

Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στα…. ύψη. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Αττική ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

Στην αντεπίθεση ο Τάσος Αρνιακός: «Ψυχρή εισβολή λένε τα Μερομήνια; Θα δούμε...»

Σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για τις προβλέψεις που βλέπουν εδώ και μέρες να μας έρχονται από τα Μερομήνια, μιλώντας για ψυχρή εισβολή συγκεκριμένες μέρες Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, απάντησε ο Τάσος Αρνιακός.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρθηκε στην άνοδο της θερμοκρασίας εντός του μήνα που διανύουμε, με τον παρουσιαστή του «Καλημέρα Ελλάδα» να του αντιπαραθέτει όσα λένε τα Μερομήνια για το 3ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και τον ίδιο να φαίνεται αινιγματικός απέναντι στην εν λόγω πρόβλεψη.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1:

Σε εγρήγορση για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος: «Μετά από 48 ώρες θα μείνουν στην χώρα υπολείμματα από...»

Σε επιφυλακή για τον καιρό μας διατηρεί ο Γιάννης Καλλιάνος, που τονίζει πως μπορεί από σήμερα (2/12) να εξασθενούν τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Άριελ», ωστόσο θα μείνουν κάποια υπολείμματά της.

Τοπικές βροχές μέτριας έως ασθενούς εντάσεως αναμένονται αύριο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, καθώς η κακοκαιρία «Άριελ» αρχίζει να εξασθενεί. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν οι νοτιότερες περιοχές της Πελοποννήσου και οι κεντροδυτικές της Κρήτης.

Μέχρι το βράδυ, ακόμα και οι ασθενείς βροχοπτώσεις θα έχουν γενικά σταματήσει, αλλά η μέρα θα φύγει με συννεφιά.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 16-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά , τοπικά και 19 βαθμούς στην Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες τιμές θα προσεγγίσουν τους 19-20 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ, βόρειοι, θα στραφούν το βράδυ σε νοτιάδες. Στο Αιγαίο, η έντασή τους δε θα ξεπεράσει τα 4-5 μποφόρ. Στο βόρειο κομμάτι βορειοανατολικοί μέχρι 6, θα στραφούν σε βοριάδες και στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές μέχρι το βράδυ.

Η... ξαστεριά και οι επόμενες μέρες

Στην Αττική θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με τοπική συννεφιά, η οποία το βράδυ θα πυκνώσει. Μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα βορειότερα τμήματα του νομού τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-18 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ήλιο ενδιάμεσα. Το μεσημέρι στη Χαλκιδική θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-14 , με βορειοανατολικό άνεμο 2-4 μποφόρ.

Αναφορικά με τις επόμενες ημέρες, το Σαββατοκύριακο δε θα αλλάξει ιδιαίτερα το σκηνικό, με το μετεωρολόγο να μας αναφέρει ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν λίγο παραπάνω, με τον Σάκη Αρναούτογλου πάντως να μας επιφυλάσσει θετικά νέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share