Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Κλείδωσαν» τον καιρό των γιορτών τα Μερομήνια: Ποια φαινόμενα χτυπούν τη χώρα τα Χριστούγεννα του 2022

Δώστε βάση!

22 Νοεμβρίου 2022 14:45
«Κλείδωσαν» τον καιρό των γιορτών τα Μερομήνια: Ποια φαινόμενα χτυπούν τη χώρα τα Χριστούγεννα του 2022
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει φέτος τα Χριστούγεννα του 2022 σύμφωνα με τα Μερομήνια. Θα έχουμε χιονισμένα Χριστούγεννα φέτος;

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μερομήνια, στις αρχές Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια, αλλά το σκηνικό του καιρού γρήγορα θα αλλάξει. Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα Μερομήνια του Δεκεμβρίου 2022

ο Δεκέμβριος επιχειρεί να μας καλοπιάσει με γλύκες και αναλαμπές, που θυμίζουν πρώιμο φθινόπωρο. Δεν κρατιέται όμως και πολύ γρήγορα τρίζει δόντια και δηλώνει την πραγματική του ταυτότητα. Αφήνει τους ψυχρούς βοριάδες να μας απειλήσουν και να θυμηθούμε (από τα σχολικά μας χρόνια οι παλαιότεροι), πως «ο χειμώνας αν δεν πιάσει /κι ο χιονιάς αν δεν πλακώσει/ ούτε στάρι ούτε λάδι/ ούτε ανθούς η γη θα δώσει».

Ο χιονιάς, ωστόσο, δεν έρχεται και η γη βολεύεται με κάποιες ευεργετικές βροχούλες, που διαδέχονται την επέλαση της αγριάδας του κυρ –Βοριά. Στο εορταστικό δωδεκαήμερο μπαίνουμε με κανονικές, για την εποχή, συνθήκες σύμφωνα και στα πλαίσια αυτά υποδεχόμαστε το νέο μήνα και το νέο χρόνο.

Σήμα κινδύνου από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Έρχονται διαδοχικά κύματα - Πολύ μεγάλη προσοχή για το πέρασμα που θα γίνει από...»

Το δικό του σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος μιλά για διαδοχικά κύματα κακοκαιριών, με τα οποία θα κυλήσει η εβδομάδα, με την Χριστίνα Σούζη επίσης να αναφέρει πού θα μας «χτυπήσουν» τα φαινόμενα.

Ένα κύμα κακοκαιρίας από τη δυτική Ευρώπη έχει φτάσει στην Ιταλία και δίνει αρκετές βροχές και καταιγίδες, με τον καιρό να επιδεινώνεται αρχικά στη δυτική Ελλάδα και τα φαινόμενα να εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα αύριο Τετάρτη (23/11).

Αύριο πολλή μεγάλη προσοχή καθώς τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται προς τη δυτική χώρα και κυρίως από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικά και αργότερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η κακοκαιρία θα κάνει και ένα πέρασμα από το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, όπου θα διασπαστεί από τον οροσειρά της Πίνδου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη το κύμα κακοκαιρίας υποχωρεί από την Πέμπτη (24/11) και πέφτει η θερμοκρασία, καθώς ενισχύονται οι βοριάδες, φέρνοντας τον υδράργυρο σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Καιρός σήμερα: Ο καιρός των επόμενων 48 ωρών βάζει όλη την χώρα σε επιφυλακή, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί εκτάκτως, ξεκινώντας από σήμερα (22/11) αναφορικά με τα φαινόμενα, που θα επικρατήσουν.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επαναφέρει την προειδοποίησή της για τον καιρό, επικαιροποιώντας το πρωί της Τρίτης το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (21/11). Πάντως, σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Η προειδοποίηση της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

  • Από το απόγευμα την Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
  • Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share