Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Ρουκέτα» στον καιρό από τα Μερομήνια - Στην «κατάψυξη» εκ νέου το κέντρο της Αθήνας!

Πώς αναμένεται ο φετινός χειμώνας;

19 Νοεμβρίου 2022 09:19
«Ρουκέτα» στον καιρό από τα Μερομήνια - Στην «κατάψυξη» εκ νέου το κέντρο της Αθήνας!
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια για ακόμη μια φορά μας προειδοποιούν για αυτό, που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και για το κέντρο της Αθήνας.

Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στον... Θεό.

Η ανάλυση για τον χειμώνα

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

Καιρός σήμερα 19/11: «Χτυπά» η κακοκαιρία «Fobos» με βροχές και καταιγίδες! Προειδοποίηση Κολυδά, Καλλιάνου, Σούζης, Μαρουσάκη, Αρνιακού & Αρναούτογλου - Οι περιοχές που κινδυνεύουν (Video)

Καιρός σήμερα 19/11: Έντονη κακοκαιρία με μπόρες και καταιγίδες σε πολλές περιοχές από το πρωί του Σαββάτου είναι η πρόβλεψη για τον καιρό, με τους Θοδωρή Κολυδά, Γιάννη Καλλιάνο, Χριστίνα Σούζη, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Τάσο Αρνιακό και Σάκη Αρναούτογλου να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

«Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά κινούνται...» - Τελειωτικό χτύπημα Θοδωρή Κολυδά για τον «Fobos»!

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Fobos» αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα βορειοδυτικά Βαλκάνια (την περιοχή Μαυροβουνίου) το Σάββατο και την Κυριακή, αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά που επικαλείται ο μετεωρολόγος, για το Σάββατο δεν προβλέπεται το σύστημα αυτό να επηρεάσει σημαντικά την χώρα μας , παρά μόνο με πρόσκαιρη ένταση των βροχοπτώσεων στα Βορειοδυτικά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Δείτε επίσης: Τα Μερομήνια μίλησαν! Έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Αθήνα! Χριστούγεννα σε λευκό φόντο ή όχι;

Η εξέλιξη των βροχοπτώσεων

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά τη Δευτέρα θα διατηρηθεί περίπου το ίδιο σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα θα έχουμε αρχικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα όμως θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα όμως ο καιρός και πάλι θα παρουσιάσει επιδείνωση καθώς από το μεσημέρι στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως από το βράδυ και τα φαινόμενα αυτά αργά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Έτσι και πάλι την Τετάρτη σε όλη τη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

«SOS για πλημμυρικά φαινόμενα - Στεγνή η Αττική μέχρι και...»: Σαφής και σκληρή προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο

«Κόλαφος» ο Γιάννης Καλλιάνος για την επερχόμενη κακοκαιρία, που εισέρχεται από απόψε (18/11) στη χώρα. Ο γνωστός μετεωρολόγος, μιλώντας στη εκπομπή Live News του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρθηκε στο όνομα «Fobos», που δόθηκε στο νέο καιρικό σύστημα που περνά από την Ελλάδα, ωστόσο επεσήμανε πως δε χρειάζεται πανικός, ειδικά όσον αφορά την Αττική.

Ειδικότερα, η Αθήνα τόνισε πως ίσως να μη δει καν σταγόνα βροχής μέχρι τη Δευτέρα (21/11), όμως ακραία φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, εκπέμποντας «SOS» για τους κατοίκους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share