Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Και το όνομα αυτής... κακοκαιρία «Fobos»: Πώς και πότε θα επηρεάσει την Ελλάδα - Πού θα βρέξει (video)

Πού θα παρατηρηθούν έντονα φαινόμενα;

18 Νοεμβρίου 2022 17:04
Και το όνομα αυτής... κακοκαιρία «Fobos»: Πώς και πότε θα επηρεάσει την Ελλάδα - Πού θα βρέξει (video)
Φωτογραφίες: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ&ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Fobos» - όπως ονομάστηκε από την ομάδα της Κεντρικής Μεσογείου – αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα βορειοδυτικά Βαλκάνια (την περιοχή Μαυροβουνίου) το Σάββατο και την Κυριακή, αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά που επικαλείται ο μετεωρολόγος, για το Σάββατο δεν προβλέπεται το σύστημα αυτό να επηρεάσει σημαντικά την χώρα μας , παρά μόνο με πρόσκαιρη ένταση των βροχοπτώσεων στα Βορειοδυτικά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά όπως διακρίνεται και στους δύο χάρτες (στον δείκτη EFI και τον 24ωρο υετό) πιθανώς να είναι ισχυρά (με πορτοκαλί δείκτη EFI -Extreme Forecast Index- επιπέδου 0,7).

Δείτε επίσης: Τα Μερομήνια μίλησαν! Έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Αθήνα! Χριστούγεννα σε λευκό φόντο ή όχι;

Η εξέλιξη των βροχοπτώσεων

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά τη Δευτέρα θα διατηρηθεί περίπου το ίδιο σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα θα έχουμε αρχικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα όμως θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα όμως ο καιρός και πάλι θα παρουσιάσει επιδείνωση καθώς από το μεσημέρι στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως από το βράδυ και τα φαινόμενα αυτά αργά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Έτσι και πάλι την Τετάρτη σε όλη τη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share