Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Κολωνός: Ανατροπή με την 12χρονη - Δεν θα καταθέσει σήμερα

Τι συνέβη;

26 Οκτωβρίου 2022 11:27
Κολωνός: Ανατροπή με την 12χρονη - Δεν θα καταθέσει σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν καταθέτει σήμερα (26/10/) η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης καθώς οι Αρχές προσπαθούν να απαλλάξουν την μικρή από τη διαδικασία αναγνώρισης των βιαστών της.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Ant1 «Το Πρωινό», η 12χρονη δεν θα καταθέσει σήμερα Τετάρτη (26/10) και αναμένεται, παρουσία ψυχολόγου, να προβεί σε νέα κατάθεση την ερχόμενη εβδομάδα.

Κολωνός: Ανατροπή με την 12χρονη - Δεν θα καταθέσει σήμερα

Κολωνός: Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η 37χρονη μητέρα

Την ίδια ώρα αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης καθώς θεωρεί ότι τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρους της είναι ελλιπή.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας, η 37χρονη, μέσω του δικηγόρου της, κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης λόγω ελλιπών στοιχείων. Η υπεράσπιση της 37χρονης μητέρας του 12χρονου κοριτσιού, που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης, υποστηρίζει ότι τα στοιχεία δεν είναι τέτοια που μπορούν να κρατήσουν προσωρινά στη φυλακή τη μητέρα και επιθυμεί να την αφήσει ελεύθερη προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της και να είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα τους.

Στο μεταξύ, την αναβολή της δίκης του πατέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου 2023 λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Σε βάρος του πατέρα του παιδιού, το οποίο, σύμφωνα με διώξεις που έχουν ασκηθεί, έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

Οι ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη διάρκεια κατ´οίκον έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία.

Τέλος, έγινε γνωστό πως ακόμα ένας άνδρας, ένας 39χρονος προσήλθε μόνος του στη ΓΑΔΑ, καθώς τον Αύγουστο του 2022 συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με το παιδί χωρίς να γνωρίζει την ηλικία του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως του είχε πει ότι ήταν 17 ετών, ενώ τόνισε πως ουδέποτε συναντήθηκε μαζί της.

Κολωνός: 39χρονος προσήλθε στη ΓΑΔΑ και είπε ότι συνομιλούσε με το προφίλ της 12χρονης

Ένας ακόμη άντρας, 39 ετών αυτή τη φορά, προήλθε σήμερα Τετάρτη (26/10) στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως και ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με ένα προφίλ το οποίο φέρεται να είναι της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο ίδιος ανέφερε πως του είπε ότι είναι 17 ετών. Ο άντρας κατέθεσε το κινητό του τηλέφωνο και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι νεοτέρας. Με την ευκαιρία, δείτε την συγκλονιστική κατάθεση συγκρατούμενου του 53χρονου.

Κολωνός: H 12χρονη θα «δείξει» τα νέα εντάλματα

Σχεδόν ένα άτομο την ημέρα προσέρχεται αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για τη σοκαριστική υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια.

Ένας 54χρονος ήταν ο τελευταίος που εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας, αναφέροντας ότι συνομιλούσε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων γνωριμιών blindchat πιθανότατα με το προφίλ του ανήλικου κοριτσιού. Οι μαζικές προσελεύσεις, που πλέον έχουν φτάσει τις 11, προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές, καθώς, όπως αποδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, τρία από τα παραπάνω άτομα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους, είχαν επαφή με τη 12χρονη.

Για τέταρτη φορά, το κορίτσι θα κληθεί να μιλήσει με τους παιδοψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, για να αναγνωρίσει πρόσωπα που ενδεχομένως ανήκουν σε άνδρες που το βίασαν. Η νέα κατάθεσή του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των ενταλμάτων σύλληψης που θα εκδοθούν από την ανακρίτρια.

Από την ολοκλήρωση της εξερεύνησης στα ψηφιακά πειστήρια, έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 8 άτομα που φέρεται να είχαν επαφή με τη 12χρονη, μεταξύ των οποίων και οι 4 άνδρες που έχουν ήδη συλληφθεί. Το κορίτσι θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει και άλλους βιαστές ανάμεσα στους 3 άνδρες που προσήλθαν αυτοβούλως στην Ασφάλεια και αποδείχθηκε ότι είχαν συναντηθεί μαζί του, αλλά και σε δύο ακόμα άνδρες που ταυτοποιήθηκαν κατά την αστυνομική έρευνα.

Κολωνός: 39χρονος προσήλθε στη ΓΑΔΑ και είπε ότι συνομιλούσε με το προφίλ της 12χρονης

Παράλληλα, για κάθε άτομο που παρουσιάζεται στη ΓΑΔΑ, θα τρέχει νέα έρευνα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν φέρει ποινική εμπλοκή στη σοκαριστική υπόθεση. Αυτό αναμένεται να γίνει και με τον 54χρονο, από τον οποίο κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, όπως ορίζει η προβλεπόμενη διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 11 άνδρες που προσήλθαν αυτοβούλως στην αρμόδια υπηρεσία, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκτός από τους άνδρες που είχαν επαφή με το κορίτσι, δεν αποκλείεται ένα από τα νέα εντάλματα να αφορά και τον «Μιχάλη», τον «μαστροπό-ατζέντη», συνεργό του Ηλία Μίχου, που περιέγραψε το κορίτσι στην αρχική του κατάθεση.

«Εγώ φταίω που σου κανονίζω για πολλά λεφτά. Γουστάρεις 150 ευρώ για δύο ώρες;», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του προς το κορίτσι, τον περασμένο Αύγουστο, ο 25χρονος άνδρας, προσπαθώντας να κλείσει ένα ακόμα ραντεβού. Ο «Μιχάλης» έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και φαίνεται ότι έχει παρελθόν μαστροπού, με τους αστυνομικούς να αναμένουν το ένταλμα από την ανακρίτρια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Η 12χρονη περιέγραψε λεπτομερώς τη δράση του, ανέφερε, όμως, ότι δεν τον είχε συναντήσει ποτέ από κοντά και συνομιλούσε μαζί του μέσω Instagram.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share