Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (22/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

22 Οκτωβρίου 2022 07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (22/10)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Σάββατο 22/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο, μέσα από την εκπομπή του Open "Τώρα Μαζί". Παράλληλα, νέες συλλήψεις αναμένονται ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες γύρω από την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα την 12χρονη στον Κολωνό.

«Συναγερμός» Σάκη Αρναούτογλου: Αυτές είναι οι περιοχές με την απότομη ζέστη – Ο καιρός μετά τις 28 Οκτωβρίου

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, τονίζοντας πώς μέχρι και τις αρχές του Νοεμβρίου δεν αναμένεται να δούμε βροχές στην Ελλάδα, όμως θα έχουμε θερμοκρασιακές αλλαγές.

Αρχικά, το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου ή αλλιώς το «γαϊδουροκαλόκαιρο» όπως λέγεται από πολλούς, αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Μάλιστα την Κυριακή οι περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα στην ενδοχώρα θα δουν μία απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και τους 28 βαθμούς.

Μάλιστα, 29 βαθμούς αναμένεται να δείξει ο υδράργυρος και την Τρίτη στις ίδιες περιοχές. Ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ, ωστόσο, τόνισε πως αυτές οι θερμοκρασίες δεν θα είναι οι ίδιες στις παράκτιες περιοχές ή και τα νησιά.

Από τις 27 με 28 Οκτωβρίου φαίνεται ότι κατεβασιές κρύου αέρα από τα βορειοανατολικά θα ρίξουν αρχικά τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, ενώ για τη συνέχεια υπάρχει μια διχογνωμία για αν θα έρθει ακόμη περισσότερο κρύο (χωρίς βροχές), κάτι που θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

«Βαριά» καμπάνα Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό: «Θα περάσουμε μια παρατεταμένη περίοδο…»

Η κατάσταση στις καιρικές συνθήκες έχουν πια αλλάξει και αυτό επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος στα φαινόμενα, που θα επικρατήσουν στην χώρα μας τις επόμενες μέρες και όχι μόνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος, μπορεί σήμερα (19/10) να ξυπνήσαμε με θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας και η εμμονή των νεφώσεων στην Κρήτη να συνεχίστηκε λόγω του ισχυρού βοριά, ωστόσο από αύριο (20/10) ξεκινά μια περίοδος με ηλιοφάνεια και πιο μαλακό καιρό, με τους ανέμους να φτάνουν τα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία τους 24 βαθμούς.

Τι θα δούμε από το Σαββατοκύριακο κι έπειτα

Εκτός από την Παρασκευή (21/10), όπου θα δούμε μόνο λίγα φαινόμενα σε Θεσσαλία και Καστελόριζο και οι άνεμοι θα ανέβουν στα 8 μποφόρ, το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν οι πιο ήπιες συνθήκες, με τη θερμοκρασία έως τη Δευτέρα (24/10) να ανεβαίνει και στους 28 βαθμούς.

Όπως τονίζει, μάλιστα, ο Αρναούτογλου, έως και τις αρχές Νοεμβρίου θα περάσουμε μια σημαντική περίοδο ανομβρίας, χωρίς βροχοπτώσεις που ενδεχομένως χρειάζονται σε αγροτικές περιοχές, ωστόσο ο υδράργυρος θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα με την ψυχρή εισβολή προς την 28η Οκτωβρίου, με τον Γιάννη Καλλιάνο πάντως να χτυπά «καμπανάκι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share