Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προσωπικός γιατρός: Οι τρόποι εγγραφής στο gov.gr! Η νέα παράταση & πότε αρχίζει το «πρόστιμο»

Δημοσιεύτηκε το νέο ΦΕΚ - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

27 Σεπτεμβρίου 2022 14:49
Προσωπικός γιατρός: Οι τρόποι εγγραφής στο gov.gr! Η νέα παράταση & πότε αρχίζει το «πρόστιμο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλαξε η προθεσμία για την εγγραφή στον προσωπικό γιατρό, με νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε. Σύμφωνα με αυτό, ο χρόνος έναρξης του συστήματος συνεπειών («αντικινήτρων») ή έναρξης του «πέναλτι» σε όσους δεν εγγραφούν, μετατίθεται από την 1η Οκτωβρίου 2022 για την 1η Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, το εγχείρημα παρουσιάζει καθημερινά και νέα προβλήματα που αναμένεται να ταλαιπωρήσουν δεόντως τους πολίτες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας επισημαίνει ότι «έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στην εφαρμογή του μέτρου», επαναλαμβάνοντας ότι «ο προσωπικός ιατρός είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση του κάθε ασθενή».

Ουσιαστικά, όπως έχει τονιστεί και από το υπουργείο Υγείας, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στον θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.

Αναφερόταν χαρακτηριστικά:

«Στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών όπως στην Αττική οι πολίτες δύνανται να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα διασφαλίσει την επάρκεια γιατρών στο σύστημα και την ευκολότερη επιλογή τους από τους πολίτες».

Όλοι οι τρόποι εγγραφής στο gov.gr

Ηλεκτρονικά, θα πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr:

  • Είσοδος με κωδικούς Taxisnet και κωδικό OTP που αποστέλλεται στο κινητό σας
  • Είσοδος με κωδικούς ΑΗΦΥ (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης)
  • Είσοδος με κωδικούς elDAS (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης)

Εναλλακτικά:

  • αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο
  • στο φαρμακείο, φέροντας ΑΜΚΑ και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο

Προσωπικός γιατρός και για τα παιδιά

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε χθες στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA και ξεκαθάρισε πως ο σχεδιασμός είναι ο εξής:

Από 1/1/2023 να υπάρχει πλήρης εφαρμογή του θεσμού για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 να λειτουργήσει και για τον παιδικό πληθυσμό. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, σε 4-5 μήνες αναμένεται να ενταχθούν και οι παιδίατροι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share