Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις - Διαμαρτυρία για έλλειψη αναισθησιολόγων και γιατρών

Στο «κόκκινο» το μικροβιολογικό εργαστήριο

23 Σεπτεμβρίου 2022 11:13
Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις -  Διαμαρτυρία για έλλειψη αναισθησιολόγων και γιατρών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι γιατροί του Παίδων “Η Αγία Σοφία” την ερχόμενη εβδομάδα, με αφορμή την έλλειψη αναισθησιολόγων και την υπολειτουργία άλλων τμημάτων εξαιτίας προσωπικού που δεν αρκεί. Με την ευκαιρία, δείτε πόσες εγγραφές έχουν γίνει μέχρι τώρα για τον "Προσωπικό Γιατρό".

Το θέμα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στο παιδιατρικό νοσοκομείο απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς έχουν ανασταλεί τακτικά χειρουργεία.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν χθες με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και 5μελή Επιτροπή από το Παίδων Αγία Σοφία για το συγκεκριμένο θέμα. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η προκήρυξη θέσεων του “Αγια Σοφία” για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις να γίνει κατά προτεραιότητα. Επιπλέον, η ενίσχυση του νοσοκομείου θα γίνει με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προκηρυχθούν κατά προτεραιότητα τρεις θέσεις, ενώ τέσσερις γιατροί θα μετακινηθούν προσωρινά.

Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις - Διαμαρτυρία για έλλειψη αναισθησιολόγων και γιατρών

Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία θα επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις - Διαμαρτυρία για έλλειψη αναισθησιολόγων και γιατρών

Εκτός, όμως, από τους αναισθησιολόγους οι ιατροί του παιδιατρικού νοσηλευτικού ιδρύματος διαμαρτύρονται για έλλειψη και σε άλλους τομείς. Μεταξύ άλλων χρειάζονται μικροβιολόγοι, βιολόγοι, τεχνολόγοι στο μικροβιολογικό τμήμα.

“Αυτή την στιγμή λόγω έλλειψης βιολόγων το εργαστήριο της μοριακής υπολειτουργεί με συνέπεια να μην βγαίνουν αποτελέσματα PCR για τον Covid-19 τα Σαββατοκύριακα(ακόμη και σε γενικές εφημερίες). Επιπλέον, λόγω αναρρωτικής άδειας δύο ιατρών που προστέθηκε στις χρόνιες ελλείψεις (το εργαστήριο λειτουργεί με το 1/3 των ιατρών που προβλέπεται) πλέον θα μπορούν να δουλεύονται μόνο τα εξαιρετικά επείγοντα δείγματα ενώ από 1/10 δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη των μισών εφημεριών”, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνέλευση των γιατρών.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού απαιτείται και στη νευρολογική κλινική, αλλά και στην καρδιολογική κλινική και το αιμοδυναμικό ινστιτούτο. Στο τελευταίο – και μοναδικό στην Ελλάδα – από τις 12 κενές θέσεις, υπηρετούν μόνο 6 γιατροί. Κενές θέσεις γιατρών υπάρχουν και στο καρδιοχειρουργικό τμήμα που είναι το μοναδικό δημόσιο πανελλαδικά.

Οι γιατροί του Παίδων εξήγγειλαν απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη (28/9) και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share