Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Καιρός σήμερα 21/8: Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για άλλο ένα κύμα ζέστης

Τα έντονα φαινόμενα επανέρχονται

21 Αυγούστου 2022 06:58
Καιρός σήμερα 21/8: Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για άλλο ένα κύμα ζέστης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Το σκηνικό φαίνεται πως έχει αλλάξει πλήρως ως προς τις καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να πέφτει και τα έντονα φαινόμενα να μη λείπουν, αν και σύντομα θα ξανάρθει κύμα ζέστης, τη στιγμή που αναμένεται ένα δύσκολο φθινόπωρο.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε μεταβολή του καιρού από τα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως στα ορεινά της Κρήτη. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις – κυρίως στα βόρεια – θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμου. Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα προσδίδοντας στις βροχοπτώσεις χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 32-34, στην Ήπειρο από 18 έως 32-33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 34-35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33-35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 35 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34-35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς.

Διαρκείς αλλαγές βλέπει ο Αρναούτογλου

Μετά τον καύσωνα, ο καιρός αλλάζει και η θερμοκρασία πέφτει προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο Σάκης Αρναούτογλου έχει ήδη αναφέρει πως έρχεται απότομη αλλαγή του καιρού. Ο καύσωνας υποχωρεί και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους χάρτες του Σάκη Αρναούτογλου το Σάββατο (20/8) κάποια τμήματα της δυτικής Ελλάδας, η Μακεδονία, αλλά και τμήματα της Θράκης ενδέχεται να έχουν τις μεσημεριανές μέχρι τις βραδινές ώρες κάποιο έντονα φαινόμενα. Όπως επισημαίνει, πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις θερμές ώρες έως τις βραδινές ώρες της ημέρας αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και από χαλάζι!

Αναλυτικά, η ανάρτηση για τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου:

«ΧΆΡΤΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΩΝ!

Όσο πιο κοντά στις σκούρες πράσινες και κυρίως κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις θερμές ώρες έως τις βραδινές ώρες της ημέρας αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και από χαλάζι!!

Το ανοιχτό πράσινο υποδηλώνει μικρότερη έως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά αλλά και σχετικά πιο εξασθενημένα φαινόμενα!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share