Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στον Άγιο Βασίλειο

Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με δέκα πυροσβέστες

14 Αυγούστου 2022 11:54
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στον Άγιο Βασίλειο
Πηγή Εικόνας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί σε σπίτι στον Άγιο Βασίλειο στον Λαγκαδά. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην κεραμοσκεπή της κατοικίας και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της πυροσβεστικής προκλήθηκε από κεραυνό.

Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με δέκα πυροσβέστες.

Παράλληλα, μαίνεται η φωτιά στη Θάσο.

Φωτιά στη Θάσο: Άλλο ένα νησί «πνίγεται» στην πύρινη λαίλαπα - Συνεχίζεται η μάχη με νέα αναζωπύρωση στη Σκάλα Ποταμιάς

Η φωτιά στη Θάσο συνεχίζει να «πνίγει» άλλον έναν πνεύμονα πρασίνου στην νησιωτική χώρα μας, με την Πυροσβεστική να βλέπει το συναγερμό να σημαίνει ξανά τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/8) με αναζωπύρωση στη Σκάλα Ποταμιάς.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας σε δύσβατο σημείο, τη στιγμή που και στη Λήμνο συνεχίζεται ο εφιάλτης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου επιχειρούν αυτή τη στιγμή – σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ – επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές, και συγκεκριμένα 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην περιοχή επίσης δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που εμπνέει αισιοδοξία.

Θέμα χρόνου είναι επίσης είναι να ξεκινήσουν και τα εναέρια μέσα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο. Εκτιμάται πάντως πως οι καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν στο να τεθεί και πάλι υπό έλεγχο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share