Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην πυροσβεστική: Ισχυρή φωτιά κατακαίει έκταση στην Λήμνο - Στη μάχη με τις φλόγες και Canadair

Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων

12 Αυγούστου 2022 15:22
Συναγερμός στην πυροσβεστική: Ισχυρή φωτιά κατακαίει έκταση στην Λήμνο - Στη μάχη με τις φλόγες και Canadair
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Αυγούστου, στην περιοχή Εβγάτης της Λήμνου. Κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα.

«Δράκοι της φωτιάς»: Τι είναι το ακραίο φαινόμενο που παρατηρείται στην Γαλλία

Οι πυρκαγιές μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου περίπου 1.100 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί και εργάζονται για να σταματήσουν τις φλόγες.

Δείτε επίσης: Σκληρή μάχη πυροσβεστών με πυρκαγιά «τέρας» στη Γαλλία - Θλιβερές εικόνες που κόβουν την ανάσα (video)

Οι Αρχές της χώρας προειδοποιούν για ακραίες καταστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που προκαλούν ανεμοστρόβυλους ενώ πυρκαγιές μαίνονται εδώ και μέρες με πυροσβέστες από όλη την Ευρώπη να έχουν σπεύσει σε βοήθεια.

Σύμφωνα με την Ertnews η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί μάλιστα για τον κίνδυνο “δράκων της φωτιάς”, ενός τρομακτικού φαινομένου που προκαλείται από τη δύναμη της φωτιάς σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους.

Σε ανάρτησή της μάλιστα δημοσιεύει βίντεο από ένα τέτοιο φαινόμενο, το οποίο καταγράφηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ισπανία:

Στις φλόγες η νοτιοδυτική Γαλλία: Χιλιάδες πολίτες εκκενώνουν περιοχές - Δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια

Φλέγεται ο νομός Ζιρόντ στη νοτιοδυτική Γαλλία καθώς οι ακραίες συνθήκες ξηρασίας και ο καύσωνας ευνοούν την εξάπλωση πυρκαγιών. Μεγάλες εκτάσεις δάσους έχουν ήδη καταστραφεί στην περιοχή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Δείτε επίσης: Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα από το νοσοκομείο «Βαλουκλή» - Η μάχη των πυροσβεστών λεπτό προς λεπτό!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Τρίτης ακόμη 15.000 στρέμματα πευκοδάσους έγιναν στάχτη. Την ίδια στιγμή περίπου 6.000 πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά βίαιη και έχει εξαπλωθεί στον νομό Λαντ» ανέφερε σε ανακοίνωση η νομαρχία προειδοποιώντας για περαιτέρω εκκενώσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share