Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα από το νοσοκομείο «Βαλουκλή» - Η μάχη των πυροσβεστών λεπτό προς λεπτό!

Πανικός και απόγνωση, τη στιγμή που το ιστορικό κτίριο είχε παραδοθεί στις φλόγες

5 Αυγούστου 2022 16:14
Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα από το νοσοκομείο «Βαλουκλή» - Η μάχη των πυροσβεστών λεπτό προς λεπτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκεκριμένα, η φωτιά στο νοσοκομείο Βαλουκλή, σύμβολο του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου – γηροκομείου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Από το νοσοκομείο απομακρύνθηκαν περίπου 104 ηλικιωμένοι. Κάποιοι μεταφέρθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια, άλλοι στα φορεία, ενώ νοσηλευτές και πυροσβέστες έσπευσαν να απομακρύνουν κάποιους ακόμα και στα χέρια. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ήταν συγκλονιστικά, ενώ σήμερα Παρασκευή (5/8) κυκλοφόρησαν εικόνες από τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες μέσα στο κτήριο.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Στάθης Λεάνας μίλησε στην τηλεόραση του Open λέγοντας πως: «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε και εγκαύματα, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε όσους ήταν στο τμήμα του νοσοκομείου».

Όπως εξήγησε ο κ. Λεάνας, το νοσοκομείο είναι ένας μεγάλος κήπος με επτά διαφορετικά κτήρια. Ένα από αυτά τα κτήρια είναι το γηροκομείο, το οποίο κάηκε.

Επικοινωνία Μπακογιάννη-Ιμάμογλου για το ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης

Tη συμπαράστασή του, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συμβάλει με κάθε μέσο, ώστε το Ελληνικό Νοσοκομείο «Βαλουκλή» στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά, να αναγεννηθεί ξανά εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κατά την συνομιλία τους ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι η καταστροφή του νοσοκομείου από την πυρκαγιά αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την ελληνική ομογένεια. Ξεκαθάρισε ,όμως, ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Ερντογάν: Το νοσοκομείο θα επισκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα

Τη λύπη του για την φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχίατρο Στάθη Λεάνα.

Ο Ερντογάν, όπως επισημαίνεται, έλαβε λεπτομερή πληροφόρηση για την κατάσταση του νοσοκομείου, τους ασθενείς και το προσωπικό. Δεσμεύτηκε δε ότι «το νοσοκομείο θα επισκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος ανέθεσε στον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες για το Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλουκλί.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share