Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Μαίνεται η φωτιά στη Θάσο: Κάηκαν τα μοναδικά έλατα του νησιού - Στο πύρινο μέτωπο εναέρια μέσα

Θλίψη...

14 Αυγούστου 2022 10:38
Μαίνεται η φωτιά στη Θάσο: Κάηκαν τα μοναδικά έλατα του νησιού - Στο πύρινο μέτωπο εναέρια μέσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς της Θάσου, η οποία μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης.

Σύσσωμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ξεκίνησαν να επιχειρούν, με το πρώτο φως της ημέρας.

Εκτός από τη δασική έκταση η οποία έχει καεί μέχρι τώρα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι κάηκαν τα μοναδικά έλατα τα οποία υπήρχαν στη Θάσο, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς, κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή των κατοίκων.

Πέντε ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη

Στην κατάσβεση της φωτιά επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στο έδαφος επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο, που είχε τεθεί υπό έλεγχο και αναζωπυρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Aν και η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στη σημείο.

Η φωτιά έχει κάνει στάχτη ένα μεγάλο πευκοδάσος και βρίσκεται αρκετά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη και επί τόπου επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τα εναέρια μέσα, επιπλέον δεν φυσούν άνεμοι που θα βοηθούσαν στην εξάπλωση της φωτιάς.

Οργή από πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής, «δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση, κανένα επιτελικό σχέδιο, καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων, κανένα πλάνο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share