Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Καταπέλτης ο Γρηγόρης Λέων - «Ιατροδικαστικά έχουμε μετά βεβαιότητας εγκληματική ενέργεια!» (Video)

«Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία»

25 Ιουλίου 2022 13:25
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Καταπέλτης ο Γρηγόρης Λέων - «Ιατροδικαστικά έχουμε μετά βεβαιότητας εγκληματική ενέργεια!» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ένα πολύ μικρό μόνο μέρος όσων ξέρουν οι εισαγγελείς είναι σε γνώση των υπολοίπων, σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», με την Ρούλα Πισπιρίγκου να απολογείται συμπληρωματικά σήμερα Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη φορά κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει την 9χρονη κόρη της, ενώ εκείνη νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

«Οι εισαγγελείς έχουν από ότι φαίνεται την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Εάν αποκλείονται ουσιαστικά γεννετικοί λόγοι και άλλοι ενδογενείς, ουσιαστικά πηγαίνουμε για έναν εξωτερικό παράγοντα» ανέφερε ακόμη ο κ. Λέων.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, επισήμανε ότι αναμένεται το έργο των Εισαγγελεών, ενώ συμπλήρωσε:

«Ιατροδικαστικά υπάρχει πλέον απόλυτη σύγκλιση απόψεων (…) Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική πτυχή της υπόθεσης. Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share