Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκισή του! Σήκωσαν πανό «βιαστής είναι» και στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στη Λάρισα

Συνεχείς παρεμβάσεις σε θέατρα και συναυλίες

21 Ιουλίου 2022 13:04
Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκισή του! Σήκωσαν πανό «βιαστής είναι» και στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στη Λάρισα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κρίθηκε ένοχος για βιασμό δύο ανηλίκων.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος, με συνεχείς παρεμβάσεις σε θέατρα και συναυλίες, εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει το larissanet.gr, πολίτες που παρακολούθησαν τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα, σήκωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «βιαστής είναι». Το πανό κρέμασαν αργότερα και στη γέφυρα Αλκαζάρ.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Πάνος Βλάχος: «Βαράτε παλαμάκια σε όποιον πήδαγε παιδάκια... Τι κι αν είσαι βιαστής...» - Το καυστικό τραγούδι για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Κάθε μορφής είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στον καλλιτεχνικό κόσμο για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου υπέρ της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη παρά το γεγονός ότι ήταν το ίδιο δικαστήριο που τον καταδίκασε λίγο νωρίτερα σε 12 χρόνια κάθειρξης για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Μετά τα πανό «Βιαστής είναι» σε παραστάσεις και συναυλίες, με τελευταία αυτή του Θανάση Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Δευτέρας, και το κείμενο-φωτιά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την απόφαση του δικαστήριου, ήρθαν και τα τραγούδια.

Ο λόγος για το τραγούδι που έγραψε, συνέθεσε και ερμήνευσε ο Πάνος Βλάχος προκειμένου να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι στίχοι του Πάνου Βλάχου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη είναι «γροθιά στο στομάχι» και αποτυπώνουν την οργή των πολιτών για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου:

«Σε όποιον πέταξε τρικάκια του περνάτε βραχιολάκια, μα βαράτε παλαμάκια σε όποιον πήδαγε παιδάκια Τι κι αν είσαι βιαστής, τι κι αν καταδικαστείς ένα πράγμα σε γλιτώνει: οι φίλοι σου να είναι γόνοι»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share