Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

To πανό καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που «έδειχνε» Λιγνάδη και η αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη που πυροδότησε πολιτικές αντιδράσεις!

Μετά το Ναύπλιο και την Επίδαυρο, διαμαρτυρία επί σκηνής με πλακάτ είχαμε και στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας

16 Ιουλίου 2022 16:58
To πανό καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που «έδειχνε» Λιγνάδη και η αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη που πυροδότησε πολιτικές αντιδράσεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά τη διάρκεια της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor» της ομάδας «Peeping Tom» από το Βέλγιο που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αναρτήθηκε πανό για την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι καλλιτέχνες με ένα πλακάτ που έγραφε «οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή» έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την αποφυλάκιση Λιγνάδη που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Δείτε επίσης: Κούγιας για αποφυλάκιση Λιγνάδη: «Λαϊκά δικαστήρια χωρίς αίσθηση ντροπής – Κωμικές οι κατηγορίες των βιασμών» (video)

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, παρότι κρίθηκε ένοχος για δύο περιπτώσεις βιασμών σε πρώτο βαθμό, αποφυλακίστηκε με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο, με περιοριστικούς όρους, και αφού καταβλήθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ ως εγγύηση.

Η ανάρτηση Χαρίτση

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., έγραψε για την παράσταση ενώ σχολίασε και την απουσία της κ. Μενδώνη: «Εκπληκτική έναρξη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόψε με τη συγκλονιστική παράσταση «Triptych» της βελγικής ομάδας «Peeping Tom».

Η κ. Μενδώνη παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επέλεξε να αποχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης. Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών. Με το πανό που σήκωσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης και που προφανώς αποθεώθηκαν από το κοινό, δικαίωσαν την απόφαση της…».

Ηλιόπουλος για Μενδώνη: Δεν χρειαζόταν να φύγει άρον άρον από την παράσταση

“Η κα Μενδώνη δεν χρειαζόταν να φύγει άρον άρον από την παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνθημα της βελγικής καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom: «οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή»” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

“Μπορούσε απλά να σηκώσει το δικό της πανό: «τον διόρισα δίχως διαγωνισμό, τον κάλυψα όσο μπορούσα, αμφισβήτησα τα θύματα και τώρα απλά κάνω την ανήξερη». Η κυβέρνηση είναι έκθετη και η κα Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης” καταλήγει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share