Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Ο βιαστής να παραμείνει στη φυλακή» - «Καταδίκασαν» και επί σκηνής τον Δημήτρη Λιγνάδη (Video)

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε αν και κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων

16 Ιουλίου 2022 12:25
«Ο βιαστής να παραμείνει στη φυλακή» - «Καταδίκασαν» και επί σκηνής τον Δημήτρη Λιγνάδη (Video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προκαλέσει σάλο τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο. Μετά τις δεκάδες αντιδράσεις στα social media οι ηθοποιοί παίρνουν το λόγο και καταδικάζουν την απόφαση ενώπιον του κοινού.

Για πρώτη φορά καλλιτέχνες μπροστά στο κοινό εκφράζουν την αντίρρησή τους στην απόφαση και εξηγούν τους λόγους που οι άνθρωποι του πολιτισμού ζητούν την άρση της απόφασης.

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανατολή» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεωδορόπουλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας στο Ναύπλιο στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Ο ηθοποιός της παράστασης Μιχάλης Τιτόπουλος εκπροσωπώντας όλους τους ηθοποιούς της παράστασης, διάβασε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.

«Θέλουμε ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος για δύο βιασμούς παιδιών Δημήτρης Λιγνάδης να παραμείνει στη φυλακή» κατέληξε ο Μιχάλης Τιτόπουλος.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με αποτέλεσμα να φύγει πριν αρχίσει η παράσταση από το χώρο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Διαμαρτυρία και στην Επίδαυρο

Σε παρέμβαση προέβησαν επιπλέον και οι ηθοποιοί της παράστασης «Ρίζες από βαμβάκι» που ανέβηκε χθες στη Μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο τους Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το κείμενο παρέμβασης διάβασε ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι ελληνικές αποφάσεις εκδίδονται στο όνομα του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου οφείλουν να είναι ευθυγραμμισμένες προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Το συγκεκριμένο δικαστήριο, όχι μόνο δεν έκλεισε τον ένοχο και βιαστή στη φυλακή, όχι μόνο δεν δικαίωσε ένα ολόκληρο κοινωνικό κίνημα με ζητούμενο την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, αλλά έπιπλέον ανέχτηκε επί μήνες, στη δικαστική αίθουσα, να διασύρονται τα θύματα, οι συνοδοί τους, οι μάρτυρες, οι δημοσιογράφοι και ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος των καλλιτεχνών ως «μέτροι», «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», «σκευωροί» και «λοπλάνοι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share