Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο η πρόταση της εισαγγελέως

Η υπόθεση που "πάγωσε" το πανελλήνιο παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης

18 Ιουλίου 2022 15:44
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο η πρόταση της εισαγγελέως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να παραπεμφθούν σε δίκη και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού προτείνει η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Το νήμα της ζωής του 19χρονου κόπηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, όταν εκείνος και οι φίλοι του δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα των οπαδών αυτών, όπως αναφέρει η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης στην 86 σελίδων πρότασή της, είχε σκοπό μόνο τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αλλά ήθελαν να σκοτώσουν όλη την παρέα του.

«Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο», σημειώνει, σύμφωνα με το karfitsa.gr, στην πρότασή της η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών που ζήτησε οι 12 που κατηγορούνται για το φόνο του 19χρονου στο Χαριλάου να δικαστούν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο η πρόταση της εισαγγελέως

Περιγράφοντας στην εισαγγελική πρόταση όσα συνέβησαν στην είσοδο της οικοδομής της οδού Θ. Γαζή, αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι μόλις ρώτησαν την παρέα του Άλκη Καμπανού ποια ομάδα υποστηρίζουν, «στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν».

Επίσης προτείνει την παραπομπή ενός κατηγορουμένου επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας και των υπολοίπων για συνέργεια στην πράξη του αυτή.

Πηγή: karfitsa.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share