Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Πάγωσε» η Κρήτη: Ανήλικη κατάπιε χάπια και χλωρίνη για να αυτοκτονήσει - Μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου

Θα προσπαθήσουν να εκτιμήσουν την ψυχική κατάσταση της 17χρονης

17 Ιουλίου 2022 16:20
«Πάγωσε» η Κρήτη: Ανήλικη κατάπιε χάπια και χλωρίνη για να αυτοκτονήσει - Μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε ένα 17χρονο κορίτσι από το Ηράκλειο που χθες (16/7) αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η 17χρονη κατανάλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, φάρμακα και χλωρίνη, ενώ μεταφέρθηκε με ίδιο μέσο, χθες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σήμερα το κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να εκτιμηθεί η ψυχική της κατάσταση.

Αβάσταχτος θρήνος στην Πάτρα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 49χρονου που έδιωξαν αβοήθητο από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 49χρονο Θεόδωρο Νεμουτιάνο που έχασε τη ζωή του, λίγο αφότου είχε φύγει αβοήθητος από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Απαρηγόρητα τα πέντε αδέλφια και η μητέρα του που έχει χάσει τα δύο από τα επτά παιδιά της, τον Θεόδωρο και πριν λίγους μήνες την κόρη της από κορωνοϊό. Η εξόδιος ακολουθία τελείται χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Σκιαδά Τριταίας.

Μεταξύ άλλων παρόντες είναι οι αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου και ο τ. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” παραιτήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου που έδιωξαν από το νοσηλευτικό ίδρυμα επειδή δεν εφημέρευε.

Τα έως τώρα στοιχεία για τον θάνατο του 49χρονου – «Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν»

«Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν» ήταν η επισήμανση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας νωρίς χθες το απόγευμα, όταν παρέλαβε το πόρισμα της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε ΕΔΕ με αίτημα να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο, ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχουν κενά στην οργάνωση λειτουργίας του ΤΕΠ κατά τις ημέρες μη εφημερίας και πώς αντιμετωπίζονται ανάλογα περιστατικά.

Στο τελευταίο φαίνεται, ότι υπάρχει και το πρόβλημα της διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού. Δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Κάτι που αποτελεί γενική οδηγία σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες για τις ημέρες μη εφημερίας τους. Γιατί όμως δεν υπήρχε στο πρόγραμμα;

Πάντως, η αντιμετώπιση των φυλάκων του νοσοκομείου που επέτρεψαν την είσοδο στο περιστατικό και το οδήγησαν στο ΤΕΠ δείχνει, ότι η εντολή είναι να δέχεται το νοσοκομείο περιστατικά και στις μέρες μη εφημερίας του. Αυτό αποδεικνύει και η ύπαρξη του εφημερεύοντος νοσηλευτικού προσωπικού στο ΤΕΠ.

Πληροφορίες του pelop.gr αναφέρουν ότι πριν από τον 49χρονο είχε επισκεφτεί το ΤΕΠ του ίδιου νοσοκομείου άλλο περιστατικό, το οποίο αντιμετώπισε η ίδια νοσηλεύτρια. Στην περίπτωση αυτή όμως κάλεσε εφημερεύοντα γιατρό κλινικής και τον εξέτασε. Στην περίπτωση όμως του 49χρονου τι συνέβη; Παρασύρθηκε από τη γνωμάτευση του ιδιώτη παθολόγου για ψύξη και από την περιγραφή που φέρεται να της έκανε ο ίδιος ο ασθενής ότι πονούσε στον αυχένα;

Την ίδια στιγμή πάντως στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών, φέρονται να εφημέρευαν πλέον των 70 γιατρών όλων των ειδικοτήτων. Θα μπορούσε να είχε κληθεί κάποιος για γνωμάτευση, όπως συνέβη και με το προηγούμενο περιστατικό. Σε όλα αυτά τα ερωτήματα αναμένεται να απαντήσει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το pelop.gr η εισαγγελέας Μαγκλάρα παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που μεταξύ άλλων θα διερευνήσει και την πληροφορία ότι η νοσηλεύτρια δεν αυθαιρέτησε αλλά δεν είχε ανταπόκριση στην ιατρική κάλυψη που ζήτησε.

«Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι. Το περιστατικό θα διερευνηθεί, σύμφωνα με την εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν και αν υπάρχουν, και όπου υπάρχουν, θα φθάσουν μέχρι το τελικό στάδιο, χωρίς την παραμικρή έκπτωση» επισήμανε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, που το ξημέρωμα της χθεσινής ημέρας τον βρήκε στον «Άγιο Ανδρέα» μετά την εντολή του κ. Πλεύρη για άμεση διερεύνηση του θέματος.

Ο υπουργός διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί το συμβάν, από τη στιγμή που εισήλθε στο νοσοκομείο ο 49χρονος μέχρι και τη στιγμή που έφυγε από αυτό.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θοδωρόπουλος, μιλώντας στο pelop.gr το βράδυ της Πέμπτης είχε δηλώσει ότι ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και για αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, για αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας».

Ερωτηθείς από την «Π» ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Θανάσης Χονδρομάρας, για το αν υπήρχε στο πρόγραμμα εφημεριών γιατρός για το ΤΕΠ απάντησε: «Η γενική οδηγία είναι να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο ΤΕΠ. Δεν υπάρχει εφημερεύων γιατρός για το ΤΕΠ, αλλά η εντολή είναι όταν φτάνει περιστατικό να καλούνται άμεσα οι εσωτερικοί γιατροί που εφημερεύουν στις κλινικές και στα τμήματα του νοσοκομείου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share