Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Έφτασε στο σημείο ο λόχος χημικής άμυνας! Πότε θα βγει το πρώτο πόρισμα (Video)

Tι ανακοίνωσαν οι Σέρβοι

17 Ιουλίου 2022 14:56
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Έφτασε στο σημείο ο λόχος χημικής άμυνας! Πότε θα βγει το πρώτο  πόρισμα (Video)
(ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος Adonov στην Καβάλα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο λόχος χημικής άμυνας με τουλάχιστον 14 άτομα.

Ο λόχος χημικής άμυνας θα ελέγξει την λευκή ουσία που φέρεται να υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα εκτιμήσει την επικινδυνότητά της και σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα θα ανακοινωθεί ένα ένα πρώτο πόρισμα. Την ίδια ώρα επιθεωρητές περιβάλλοντος μεταβαίνουν στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στην Καβάλα, ύστερα από εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Σημειώνεται ότι οι Σέρβοι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ έδωσαν αναλυτικά στοιχεία στην Ελλάδα για το φορτίο του Antonov καθώς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir – εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Νωρίτερα όπως είχε μεταφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από το Βελιγράδι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς έκανε λόγο για αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας ουκρανικών συμφερόντων που μετέφερε αδειοδοτημένα, πυρομαχικά σερβικής παραγωγής με τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές.

Ο κ. Στεφάνοβιτς ανέφερε πως η εταιρία Meridian, από την Ουκρανία, ήταν απλώς ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου ενώ σχετικά με τον τύπο των πυρομαχικών ανέφερε ότι επρόκειτο για νάρκες φωτιστικών όλμων και εκπαιδευτικές νάρκες.

«Επρόκειτο για το αεροπλάνο Antonov 12 ιδιοκτησίας της ουκρανικής εταιρείας «Meridian». Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, και τα 8 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους.

Μετέφερε περίπου 11,5 τόνους προϊόντων της αποκλειστικής μας βιομηχανίας στον τελικό πελάτη στο Μπαγκλαντές. Ως εκ τούτου, ο τελικός πελάτης είναι το Υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές. Υπήρχαν εικασίες ότι γινόταν λαθρεμπόριο όπλων από τη Σερβία στην Ουκρανία σε αυτήν την πτήση, αλλά αυτό δεν ισχύει φυσικά. Είχαμε ήδη τέτοιες πληροφορίες, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αλήθεια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share