Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αντιφιλίππους και Παλαιοχώρι! Θρίλερ για την άγνωστη «λευκή ουσία» (Video)

Ειδικός λόχος βιολογικής άμυνας θα ερευνήσει την περιοχή

17 Ιουλίου 2022 12:09
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αντιφιλίππους και Παλαιοχώρι! Θρίλερ για την άγνωστη «λευκή ουσία» (Video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την υπόθεση με την πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα και το άγνωστο, υψηλής επικινδυνότητας φορτίο. Στο μεταξύ, οι έρευνες στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εστιάζονται σε μια λευκή ουσία, άγνωστης προέλευσης που φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο σημείο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αντιφιλίππους και Παλαιοχώρι

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Ο λόγος είναι να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους Antonov που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος δήλωσε νωρίτερα ότι περιμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

Παραγγελία Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων, που θα διεξαχθούν σχετικά με τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους Αντόνοφ το οποίο συνετρίβη στη Καβάλα και σκοτώθηκαν οι επιβαίνοντές του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share