Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Τι μετέφερε και πού πήγαινε το φορτίο - Η επίσημη δήλωση των Σέρβων (Video)

Αγωνία για την άγνωστη ουσία - Ξεκίνησαν οι διαδικασίες έρευνας στο πεδίο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος

17 Ιουλίου 2022 10:38
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Τι μετέφερε και πού πήγαινε το φορτίο - Η επίσημη δήλωση των Σέρβων (Video)
(ΤΣΟΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ EUEOKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την υπόθεση με την πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα και το άγνωστο, υψηλής επικινδυνότητας φορτίο. Στο μεταξύ, οι έρευνες στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εστιάζονται σε μια λευκή ουσία, άγνωστης προέλευσης που φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο σημείο.

Όπως μετέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από το Βελιγράδι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς έκανε λόγο για αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας ουκρανικών συμφερόντων που μετέφερε αδειοδοτημένα, πυρομαχικά σερβικής παραγωγής με τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές

Ο κ. Στεφάνοβιτς ανέφερε πως η εταιρία Meridian, από την Ουκρανία, ήταν απλώς ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου ενώ σχετικά με τον τύπο των πυρομαχικών ανέφερε ότι επρόκειτο για νάρκες φωτιστικών όλμων και εκπαιδευτικές νάρκες.

«Επρόκειτο για το αεροπλάνο Antonov 12 ιδιοκτησίας της ουκρανικής εταιρείας «Meridian». Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, και τα 8 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους.

Μετέφερε περίπου 11,5 τόνους προϊόντων της αποκλειστικής μας βιομηχανίας στον τελικό πελάτη στο Μπαγκλαντές. Ως εκ τούτου, ο τελικός πελάτης είναι το Υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές. Υπήρχαν εικασίες ότι γινόταν λαθρεμπόριο όπλων από τη Σερβία στην Ουκρανία σε αυτήν την πτήση, αλλά αυτό δεν ισχύει φυσικά. Είχαμε ήδη τέτοιες πληροφορίες, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αλήθεια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share