Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες από drone - «Εξαφανίστηκε» το Antonov (Video)

Σκέψεις για εκκένωση των Αντιφιλίππων - Σε εξέλιξη οι έρευνες από πυροτεχνουργούς

17 Ιουλίου 2022 08:21
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες από drone - «Εξαφανίστηκε» το Antonov (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πρώτες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από το σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος στο Παλαιοχώρι Καβάλας καθώς με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες από ειδικούς πυροτεχνουργούς και drone πέταξε για να φανεί η κατάσταση στο σημείο και ενώ τα βλέμματα να στρέφονται στο φορτίο που μετέφερε το Antonov το οποίο συνετρίβη με 8 άτομα πλήρωμα.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο OPEN ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, λόγω των πυρομαχικών που βρίσκονται διάσπαρτα στο σημείο, ενδέχεται να εκκενωθεί ο οικισμός των Αντιφιλίππων λόγω φόβων για εκρήξεις.

Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες από drone - «Εξαφανίστηκε» το Antonov

Βίντεο από το σημείο της συντριβής του Antonov στην Καβάλα δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη το αεροσκάφος. Σε εικόνες από drone του ENA Channel διαπιστώνεται πως το αεροσκάφος «εξαφανίστηκε».

Υπενθυμίζεται πως ο πιλότος είχε ζητήσει να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση στην Ελευθερούπολη αφού ένας από τους κινητήρες είχε πιάσει φωτιά. Ωστόσο δεν πρόλαβε με αποτέλεσμα να συντριβεί ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό. Τ

ο επόμενο στάδιο είναι να σηκωθεί drone ώστε να εξεταστεί όλο το εύρος της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει σταθερότητα στο πεδίο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ανδρών που συνδράμουν στην επιχείρηση, θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share