Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Φωτιά στο Σχιστό - Φόβος μήπως απειληθούν σπίτια

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

28 Ιουνίου 2022 23:41
Φωτιά στο Σχιστό - Φόβος μήπως απειληθούν σπίτια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε τις βραδινές ώρες στο Σχιστό Κορυδαλλού, με την πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο.

Επί τόπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικές ώστε οι φλόγες να μην επεκταθούν και να μην απειλήσουν κατοικίες. Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην Αρκαδία.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

φωτιά σχιστό κορυδαλλού

Πυρκαγιά στη Βούλα: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για την καταστροφική φωτιά - Πώς οι πυρκαγιές του καλοκαιριού θα επηρεάσουν την ημερομηνία των εκλογών

«Μπαλάκι» γίνονται για μία ακόμη φορά οι ευθύνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Βούλας, με τις φωτιές του καλοκαιριού να πρόκειται να επηρεάσουν και την ημερομηνία των εκλογών.

Η φωτιά έκανε στάχτη περίπου 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα Βούλας, ενώ 10 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, με το ένα από αυτά να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, και Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας.

«Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στο σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ»

«Η περιοχή είναι 500 μέτρα πάνω από τον οικιστικό ιστό. Αρμοδιότητα εκεί έχει ο ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάστασή του, και ό,τι άλλο πρέπει να γίνει γίνεται σε συνεννόηση με το δασαρχείο. Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να έχει φροντίσει την εγκατάσταση.

Στον οικιστικό ιστό και περιαστικά καθαρίζει τα ξερόχορτα ο δήμος. Στο σημείο εκείνο στην εγκατάσταση, υπάρχουν ταμπέλες που λένε να μην πλησιάζουμε. Δε γίνεται να πλησιάσουμε αν δεν υπάρχει τεχνικός και έγκριση από το ΔΕΔΔΗΕ. Αυτός ο σταθμός δημιούργησε ένα τεράστιο κίνδυνο. Αν η φωτιά είχε μπει μέσα στο σταθμό σήμερα θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Εμείς φτάσαμε πρώτοι στον υποσταθμό και παλέψαμε με τη φωτιά. Ήρθαν γρήγορα τα εναέρια μέσα, πίστευα ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με τη φωτιά. Φαίνεται, όμως, πως υπήρξε άλλη φωτιά στο Κοιμητήριο της Βούλας, και άλλη φωτιά κάποιες ώρες μετά στη Βάρη.

Στο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου βλέπουμε κάτι πολύ άσχημο», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου σχετικά με το σημείο από το οποίο φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share