Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι ερωτήσεις «κλειδιά» στην Δήμητρα Πισπιρίγκου - Η ανατριχιαστική περιγραφή όταν βρήκε νεκρή την Ίριδα (Video)

Οι απαντήσεις της για την Τζωρτζίνα

23 Ιουνίου 2022 07:50
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι ερωτήσεις «κλειδιά» στην Δήμητρα Πισπιρίγκου - Η ανατριχιαστική περιγραφή όταν βρήκε νεκρή την Ίριδα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Απαντήσεις σε όλα έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην μαραθώνια κατάθεσή της που κράτησε πάνω από εννιά ώρες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ημέρα που βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι έγινε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στις 21 Μαρτίου 2021. Τι συνέβη, δηλαδή, στις τέσσερις ώρες από τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε την πιπίλα στο παιδί μέχρι και την ώρα που η ίδια την βρήκε νεκρή.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος:

Δήμητρα: Κοιμόμασταν με τη Ρούλα στο ίδιο κρεβάτι. Μεταξύ επτά και οκτώ το πρωί ακούσαμε την Ίριδα να γκρινιάζει. Ξυπνήσαμε.

Ερώτηση: Ποια από τις δύο σηκώθηκε για να πάει στο παιδί ;

Δήμητρα: Η Ρούλα και γύρισε σχεδόν αμέσως

Ερώτηση: Ποια από τις δύο κοιμάται πιο βαριά;

Δήμητρα: Εγώ.

Όπως εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, στις ερωτήσεις - «κλειδιά» δε μετράει πάντοτε το τι λες, αλλά και πως το λες: «Γι’ αυτό και κράτησε τόσες ώρες η κατάθεση. Πηγαίνανε και την ξαναρωτούσανε».

Πώς περιέγραψε τη στιγμή που βρήκε νεκρή την Ίριδα

«Στις 11.30 η αδερφή μου μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει. Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει. Έπαθα σοκ», είπε.

Οι απαντήσεις της Δήμητρας Πισπιρίγκου για την Τζωρτζίνα

«Δεν μπορεί να πάει το μυαλό μου ούτε μία στο εκατομμύριο ότι η αδερφή μου έκανε κακό στα παιδιά», υποστήριξε στους δύο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη Τζωρτζίνα. «Της είχα μεγάλη αδυναμία», είπε συγκινημένη στους αστυνομικούς. Τη ρώτησαν για τα επεισόδια του κοριτσιού και κυρίως για το πρώτο λίγες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας.

Ερωτήσεις, όμως, δέχθηκε και για τον – εν διαστάσει, πλέον – σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως τονίζει ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, «τη ρώτησαν τα πάντα, επεκτάθηκαν ακόμη και σε ερωτήματα που αφορούσαν την παιδική τους ηλικία. Κάλυψαν όλο το φάσμα της υπόθεσης. Τέθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν και στη Τζωρτζίνα για την οποία δεν έχει εξεταστεί».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share