Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα: Επί 10 ώρες στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου - Τα αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν διπλή δολοφονία και ο «καταιγισμός» ερωτήσεων (video)

Ραγδαίες οι εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα

22 Ιουνίου 2022 07:57
Πάτρα: Επί 10 ώρες στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου - Τα αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν διπλή δολοφονία και ο «καταιγισμός» ερωτήσεων (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέμα χρόνου θεωρείται, πλέον, η κλήση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε απολογία για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας αφού, σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των ιατροδικαστών φαίνεται πως δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης για την Πισπιρίγκου: «Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά»

Χθες, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που κράτησε περίπου 10 ώρες και «καταιγισμό» ερωτήσεων, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, έκλεισε τον κύκλο των καταθέσεων και, πλέον, η υπόθεση περνάει στην επόμενη φάση της η οποία είναι πολύ πιθανό να ανοίξει μέσα στα επόμενα 24ωρα με την κλήση σε απολογία της μητέρας των νεκρών παιδιών Ρούλας Πισπιρίγκου που ήδη βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι θάνατοι των κοριτσιών οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια. Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αρχικά έχουν εκδοθεί τρία πορίσματα, ένα για την Ίριδα, ένα για τη Μαλένα και ένα συγκεντρωτικό και για τα δύο κορίτσια.

Το πόρισμα για την Ίριδα αναφέρει:

  • Δεν έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου
  • Δεν αναγνωρίστηκε από το εργαστήριο Ιωάννινων ο δυσδιάκριτος μικροσκοπικός φλεβόκομβος
  • Δεν εντοπίστηκαν ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις στην καρδιά
  • Εντοπίστηκαν ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα – υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο, δείγμα ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία
  • Εντοπίστηκαν ειδικές χρώσεις στο μυοκάρδιο που έδειξαν ασφυξία. Αυτές οι ειδικές χρώσεις μπορούν να διαγνώσουν τον αιφνίδιο θάνατο.
  • Εξετάστηκε το DNA στο πανάκι που βρέθηκε δίπλα από τη Ίριδα, όπου εντοπίστηκε αίμα και σάλιο από την στοματική κοιλότητα λόγω της πίεσης από τον πνιγμό

Το πόρισμα για τη Μαλένα αναφέρει:

  • Στην περίπτωση της 3,5 ετών Μαλένας διαπιστώθηκε τραύμα στο πρόσωπο του παιδιού, από νύχι
  • Αποκλείστηκε ο αυτοτραυματισμός
  • Αποκλείστηκε το τραύμα να είναι από ιατρικό προσωπικό γιατί όλοι φορούσαν γάντια
  • Επιβεβαιώνονται οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες, κλασικό εύρημα ασφυξίας.

Το πανάκι της Ίριδας που αρχικά δε συμπεριλήφθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, θεωρήθηκε κλειδί από τους ιατροδικαστές Καρακούκη – Καλόγρηα. Το τεστ DNA όχι μόνο επιβεβαίωσε πως το αίμα άνηκε στην Ίριδα αλλά και πως πράγματι μιλάμε για αίμα και όχι υγρό από τους πνεύμονες. Πλέον η δικαιοσύνη και οι αστυνομικές αρχές καλούνται να βρουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή από τα παιδιά.

Η μαραθώνια κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου και ο καταιγισμός ερωτήσεων

Η θεία των μικρών παιδιών Δήμητρα Πισπιρίγκου, έφτασε χθες περίπου στη 1 το μεσημέρι και έφυγε, από την πίσω πόρτα, περίπου στις 11 το βράδυ! Στο μεσοδιάστημα ο άνθρωπος -«κλειδί» για την εξέλιξη της υπόθεσης απάντησε σε καταιγισμό ερωτήσεων από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της ζήτησαν πολλές φορές να περιγράψει λεπτομερώς και λεπτό προς λεπτό όσα διαδραματίστηκαν τη μοιραία νύχτα αλλά και να τους πει την ώρα που εντόπισε νεκρό το έξι μηνών βρέφος.

Παράλληλα, της ζήτησαν να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ. Ακόμη η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε και για τις σχέσεις της αδερφής της με τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και για τις εντάσεις που υπήρχαν ανάμεσά τους.

Κατά την άφιξή της στη ΓΑΔΑ ακούστηκαν ύβρεις εναντίον της από παρευρισκόμενους ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν τους δημοσιογράφους. Όταν αργά τη νύχτα αποχώρησε από το αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η ίδια ζήτησε από τους αστυνομικούς να την βοηθήσουν να αποχωρήσει, αποφεύγοντας τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Έτσι, την έβγαλαν από την πίσω πόρτα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share