Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Ταρακουνήθηκε» ξανά η Πελοπόννησος - Σεισμός στα Καλάβρυτα

«Άγγιξε» τα 4 Ρίχτερ η σεισμική δόνηση

5 Απριλίου 2022 23:56
«Ταρακουνήθηκε» ξανά η Πελοπόννησος - Σεισμός στα Καλάβρυτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο κοντά στην περιοχή των Καλαβρύτων. Εκτιμάται πως η αρχική σεισμική δόνηση άγγιξε σχεδόν τα 4 ρίχτερ. Ο σεισμός 3,9 ρίχτερ έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11:30, 8χλμ νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων.

Δείτε παράλληλα πότε επιστρέφει το εορταστικό ωράριο ενόψει του Πάσχα

σεισμοσ-καλαβρυτα

Σοκ με τα Μερομήνια: Βλέπουν κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο!

Τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού!

Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Σύμφωνα με όσα «προβλέπουν», από 21 έως 31 Μαρτίου θα υπάρχουν διαστήματα κακοκαιρίας. Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και από 1 έως 5 Απριλίου. Τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και για το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα.

Εάν επαληθευτούν τα Μερομήνια μάλλον Πάσχα θα κάνουμε με άσχημο καιρό, καθώς από 21 έως 30 Απριλίου, μέσα στο Πάσχα δηλαδή, όλα δείχνουν κακοκαιρία (γκρίζα σύννεφα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και δυτικά προς νότο και ανατολικά προς δυτικά).

Ο Μάιος μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες το διάστημα από 1 έως 5 του μήνα. Ο καιρός καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.

Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία - Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της τρίτης στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση υπολογίζεται σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Νέος σεισμός στη Θήβα «κούνησε» την Αττική - Η εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ένας νέος σεισμός «χτύπησε» τη Θήβα το μεσημέρι της Δευτέρας (28/3), λίγες ώρες μετά από εκείνον που «κούνησε» την Αττική με 3.7 Ρίχτερ, κάτι που επαναλήφθηκε και σήμερα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού, της κλίμακας των 3.1 Ρίχτερ, είναι 3 χιλιόμετρα από τη Θήβα και το εστιακό βάθος 7 χιλιόμετρα.

Ψυχραιμία ζητά ο Παπαδόπουλος

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνιστά «ψυχραιμία» για τους σεισμούς στη Θήβα/

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«ΜΠΑΡΑΖ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ!

Από τον Ιούλιο 2021 οι σεισμοί δεν έπαψαν στη Θήβα. Σήμερα ανέβηκαν τόσο το πλήθος όσο και τα μεγέθη των σεισμών: 2,6 - 2,7 - 3,1 και 3,9 στις 19.32. Τον τελευταίο ίσως λίγοι τον κατάλαβαν στην Αττική.

Δεν θα προβώ σε δημόσια αξιολόγηση. Ούτε σε κατ' ιδίαν ερωτήματα θα απαντήσω, οπότε μη μου τα στέλνετε.

Συστήνω ψυχραιμία!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share