Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ελληνική "Σιβηρία" η Εύβοια - Συγκλονίζει η εικόνα από την παγωμένη θάλασσα του Αλιβερίου (φωτο)

Πρωτοφανές θέαμα!

12 Μαρτίου 2022 21:57
Ελληνική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία Φίλιππος «χτύπησε» και την Εύβοια. Στην περιοχή του Αλιβερίου πάγωσε και η θάλασσα στο λιμάνι Κάραβος λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στον Κάραβο Αλιβερίου ιδιαίτερα τη νύχτα είναι πολύ χαμηλές εξαιτίας της κακοκαιρίας Φίλιππος, όπως σημειώνει το evima.gr. Το θαλασσινό νερό με περιεκτικότητα 35 τοις χιλίοις αλάτι, παγώνει στους -2 βαθμούς.

Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε αλάτι, τόσο πιο χαμηλή θερμοκρασία απαιτείται για να παγώσει.

Αυτό ακριβώς συνέβη και το Σάββατο (12.03.2022) στη θάλασσα του Αλιβερίου, συνθέτοντας ένα όμορφο θέαμα.

Ελληνική 'Σιβηρία' η Εύβοια

Κακοκαιρία "Φίλιππος": Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας κατά τις βραδινές ώρες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής.

Τα "σαρώνει" όλα ο «Φίλιππος»: Διεκόπη λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας - Ωρωπού

Παράλληλα η Περιφέρεια συστήνει στους οδηγούς που κινούνται στους οδικούς άξονες στα ΒΑ της Αττικής, κατά τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια διαθέτει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τοποθετημένα σε καίρια σημεία για να επέμβουν όπου απαιτηθεί, ενώ έχει διανεμηθεί αλάτι σε 10 δήμους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης έχει καλέσει τους δημάρχους να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων, σημειώνοντας επίσης ότι «όλος ο μηχανισμός μας είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά όποια προβλήματα προκύψουν αλλά και να συνδράμουμε σε όποιον δήμο έχει ανάγκη».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή (13/3)

Τμηματικές διακοπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν αύριο(13/3), από τις 08.00 έως τις 18.00, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των Διυλιστηρίων ¨ΕΛ.ΠΕ¨, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας εναλλάξ, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται απο τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Φίλιππος» τις επόμενες ώρες

Υποχώρηση της κακοκαιρίας και γενικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και πιθανότητα τοπικών βροχών στο Κεντρικό Ιόνιο, μέτριοι άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός, θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή
Πιο αναλυτικά:

Για την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, με τοπικές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης και χιονόνερο στα παραθαλάσσια των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών και στις Κυκλάδες, ενώ τοπικές βροχές μετά το απόγευμα αναμένονται στο Κεντρικό Ιόνιο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως 2 βαθμούς), -5 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 6 βαθμούς), 0 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, -2 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικό χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα τμήματα του νομού περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share