Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Ποιος ο ρόλος της γυναίκας που συνελήφθη - Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα στους τρεις συλληφθέντες

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία

7 Μαρτίου 2022 11:37
Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Ποιος ο ρόλος της γυναίκας που συνελήφθη - Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα στους τρεις συλληφθέντες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση από το Ντράφι και τη δράση των τριών συλληφθέντων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με 12 ποινικές διώξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού.

Σημειώνεται πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι μία 39χρονη, ιδιοκτήτρια καταστημάτων ρούχων στα δυτικά προάστια. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα» ο ρόλος της γυναίκας στην υπόθεση, η οποία συνελήφθη μαζί με τον 41χρονο σύντροφό της και τον 34χρονο φίλο του ζευγαριού, φέρεται πως ήταν να ασχολείται με την παροχή τηλεφώνων και άλλων χρήσιμων αντικειμένων στη συμμορία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, φαίνεται πως συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την οικογένεια του απαχθέντος. Η ίδια από την πλευρά της φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για την αναζήτηση ακόμη 3-4 ατόμων που φαίνεται να είχαν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα στους τρεις συλληφθέντες

Δώδεκα κατηγορίες κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού βαθμού περιλαμβάνονται στην δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου σε βάρος των τριών συλληφθέντων, που φέρεται να εμπλέκονται στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία για την υπόθεση της πολυήμερης απαγωγής του επιχειρηματία τον οποίο άφησαν ελεύθερο μετά την καταβολή λύτρων. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες απήγαγαν τον επιχειρηματία στο Ντράφι στις 29 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο, αφού η οικογένειά του φέρεται να κατέβαλε το ποσό των 800.000 ευρώ για λύτρα.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο 41χρονος, η 39χρονη σύντροφός του και ο 34χρονος φίλος τους, κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα:

  • Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
  • εκβίαση από κοινού
  • ληστεία κατά συναυτουργία
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση
  • εμπρησμός με πρόθεση
  • κλοπή κατά συναυτουργία και κατ' ´εξακολούθηση
  • οπλοφορία κατά συναυτουργία
  • οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας
  • διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία
  • αντιποίηση αρχής.
  • βία κατά υπαλλήλων

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share