Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 20/2: Ανοιξιάτικος καιρός αλλά... κακοκαιρία εξπρές «σκεπάζει» άμεσα την χώρα - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Έτσι θα αλλάξει το σκηνικό

20 Φεβρουαρίου 2022 07:25
Καιρός σήμερα 20/2: Ανοιξιάτικος καιρός αλλά... κακοκαιρία εξπρές «σκεπάζει» άμεσα την χώρα - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Η Κυριακή (20/2) θα συνοδευτεί από εξαιρετικό καιρό σε όλη την χώρα, σε ανοιξιάτικες συνθήκες, αλλά πολύ σύντομα το σκηνικό αυτό αναμένεται να αλλάξει με μια κακοκαιρία εξπρές, παρουσιάζοντας... δύο εποχές σε λίγες μέρες.

Για σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 17 με 18 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ανοιχτά στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πώς ξεκινά η νέα εβδομάδα σύμφωνα με Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα 21/2, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη θα έχουμε κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, ένα σύστημα με βροχές και χιόνια, που θα μας επηρεάσει στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές ίσως και κάτω από τα 600-700 μέτρα στη δυτική Μακεδονία.

Το νότιο-νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας δεν φαίνεται να επηρεάζεται αλλά προς το απόγευμα της Τρίτης θα βελτιωθεί ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εντοπίζονται προς τα ανατολικά και τα νότια. Την Τετάρτη θα υπάρχει βελτίωση από τα δυτικά και μέχρι το μεσημέρι τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, παράλληλα, αναφέρει πως το σκηνικό θα αλλάξει από την Τρίτη καθώς αναμένονται βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, με πρτώση της θερμοκρασίας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνοιξη βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος αλλά...

Αλλάζει ελαφρώς το σκηνικό του καιρού την Κυριακή, αφού τα μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα δώσουν τη θέση τους στη συννεφιά, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Κατά περιόδους αναμένονται βροχές, ασθενείς σε ένταση, οι οποίες θα περιοριστούν στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται συννεφιά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία από 8 – 18 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 6 – 16 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ την Τρίτη θα παρουσιάσει επιδείνωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share