Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Νεκρός 69χρονος στη λίμνη Αγίου Νικολάου – Η αιτία του θανάτου του

Ο άτυχος άνδρας έπεσε στη λίμνη Βουλισμένη με αποτέλεσμα να πεθάνει

3 Φεβρουαρίου 2022 14:38
Κρήτη: Νεκρός 69χρονος στη λίμνη Αγίου Νικολάου – Η αιτία του θανάτου του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βγήκαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο 69χρονου στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό. Το πρωί του Σαββάτου, 29 Ιανουαρίου, ο άτυχος άνδρας έπεσε στη λίμνη Βουλισμένη με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ανάσα βοήθειας: Κρατική αρωγή 3.960.046,85 ευρώ για σεισμόπληκτους της Κρήτης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, o 69χρονος είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ εκείνη την ημέρα ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας για τα οποία λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Η Αστυνομία έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα που πραγματοποίησε αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν τον άτυχο άνδρα στο θάνατο είχε αποκλείσει εξ αρχής το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Το πτώμα εντόπισε ένας βαρκάρης που έπλεε με τη βάρκα του μέσα στη λίμνη και ειδοποίησε το Λιμενικό Αγίου Νικολάου στις 10:15 το πρωί.

Κορωνοϊός - Κρήτη: Μαθητές δημοτικού σχολείου κοινώνησαν εν αγνοία των γονιών τους

κρητη-κορωνοιοσ

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μαθητές δύο τμημάτων Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου μετέβησαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους σε εκκλησία της πόλης για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στο τέλος του εκκλησιάσματος έλαβαν και τη Θεία Μετάληψη εν αγνοία των γονιών τους και μάλιστα σε καιρό πανδημίας.

Για την ακρίβεια οι γονείς είχαν συναινέσει εγγράφως για τον εκκλησιασμό των παιδιών τους χωρίς ωστόσο να θεωρούν αυτονόητο ότι στο τέλος…. θα τα κοινωνήσουν. Αυτό το έμαθαν όταν πια παρέλαβαν τα παιδιά από το σχολείο στο τέλος της σχολικής ημέρας και το κάθε παιδί ενημέρωσε τον κηδεμόνα του… μετά που είχε κοινωνήσει.

Οι καιροί είναι περίεργοι και οι αποφάσεις για την έκθεση των παιδιών τους σε μια ενέργεια που ίσως επιφέρει υψηλό κίνδυνο επιμόλυνσης ανήκουν αποκλειστικά στην κρίση των γονιών και κηδεμόνων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι γονείς συναίνεσαν μόνο σε εκκλησιασμό και αυτό δεν θα πρέπει να συγχέεται με την αναγκαστική συμμετοχή των παιδιών τους ή όποιου άλλου παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και μάλιστα σε εποχή υψηλής επίπτωσης και επιπολασμού του κορωνοϊού.

κρητη-κορωνοιοσ

Διπλός πανικός από «θετικό» στον κορωνοϊό μαθητή

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου, σημειωτέων δύο ημέρες μετά την παρέλευση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών προκάλεσε διπλό πανικό στους γονείς, αφενός γιατί εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στη Θεία Κοινωνία και αφετέρου γιατί το πρωί της ίδιας ημέρας ένα παιδί από το ένα τμήμα που εκκλησιάστηκε δεν μετέβη στο σχολείο και τον εκκλησιασμό καθώς το self test της ημέρας, όπως απαιτούν τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, δηλώθηκε στην πλατφόρμα edupass ως θετικό.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί με το θετικό self test της Τρίτης την προηγούμενη ημέρα του εκκλησιάσματος, δηλαδή την Δευτέρα, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο. Την επομένη οι συμμαθητές του πήγαν στην Εκκλησία και κοινώνησαν, ενώ εκείνο ήδη νοσούσε, σε καραντίνα στην οικία του.

Διερεύνηση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

κρητη-κορωνοιοσ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό που έγινε γνωστό στην προϊσταμένη αρχή, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σήμερα να κληθούν για εξηγήσεις από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.

Πηγές αναφέρουν ότι και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν φανταστεί τις εκρηκτικές διαστάσεις μιας σχολικής συνήθειας των προηγούμενων δεκαετιών σε καιρό COVID-19. Tαυτόχρονα θα πρέπει να διερευνηθούν και τα γεγονότα εντός της εκκλησίας και ποια η θέση του ιερέα έναντι μαθητών δημοτικού σχολείου, αλλά και αν οι εκπαιδευτικοί είχαν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση ή όχι με τον ιερωμένο για την Θεία Μετάληψη ή όχι των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό δεν ενόχλησε στο σύνολο τους γονείς των μαθητών, όμως, υπήρξαν και εκείνοι που εκ των υστέρων εξέφρασαν δυσφορία.

Πηγή: in.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share