Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Η μάχη Στρατού και Αστυνομίας στα χιόνια: Οι δραματικές ώρες στην Αττική Οδό (photos)

Οι αφανείς ήρωες μέσα στο χάος

25 Ιανουαρίου 2022 17:28
Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Η μάχη Στρατού και Αστυνομίας στα χιόνια: Οι δραματικές ώρες στην Αττική Οδό (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σημαντική ήταν η συνδρομή του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού που έλαβαν χώρα στην Αττική Οδό το βράδυ της Δευτέρας (24/1).

Με συνεχείς προσπάθειες όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, της αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και των εθελοντών απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα.

Ντροπή και θλίψη στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης: Νεκρός άστεγος από το κρύο

Οι μεγάλες προσπάθειες ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό πολιτών, τόσο στην Αττική Οδό όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας που πληττονται από την κακοκαιρία "Ελπίδα" συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

αττικη-οδοσ-στρατοσ

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, με οχήματα και στρατιώτες να πηγαίνουν στην Αττική Οδό, ώστε να μεταφέρουν εγκλωβισμένους οδηγούς σε ασφαλή σημεία και να συμβάλλουν στις προσπάθειες καθαρισμού των δρόμων, ώστε να αποδοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

αττικη-οδοσ-στρατοσ

Καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας μοίραζαν κουβέρτες, νερό και τρόφιμα και έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες των ανθρώπων που βρέθηκαν σε μία τόσο δυσχερή θέση, κυρίως σε ιατρική φροντίδα αλλά και φιλοξενία σε νοσοκομεία.

αττικη-οδοσ-στρατοσ

Από χθες το βράδυ και ιδιαίτερα από σήμερα το πρωί μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού με ειδικά μέσα όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν, προκειμένου να απελευθερωθεί άμεσα το οδόστρωμα και να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά.

αττικη-οδοσ-στρατοσ

Οι εικόνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» που σάρωσε τη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες είναι πρωτόγνωρες.

αττικη-οδοσ-στρατοσ

Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες από την Περιφερειακή Υμηττού χθες βράδυ. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κουβαλούν παιδιά στις πλάτες τους προκειμένου να τα μεταφέρουν μαζί με τους γονείς τους σε ασφαλές σημείο, ενώ την ίδια ώρα, ελέγχουν ένα ένα τα ακινητοποιημένα οχήματα που έχουν καλυφθεί από το χιόνι προκειμένου να εντοπίσουν οδηγούς που χρειάζονται άμεση βοήθεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share