Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Χρυσώνει» το χάπι ο Μητσοτάκης! 2.000 ευρώ κοστολογεί την ανθρώπινη ταλαιπωρία!

Θα αποζημιωθούν από την Αττική Οδό - Η εταιρεία το αποδέχθηκε

25 Ιανουαρίου 2022 10:50
«Χρυσώνει» το χάπι ο Μητσοτάκης! 2.000 ευρώ κοστολογεί την ανθρώπινη ταλαιπωρία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Έκτακτη απόφαση Μητσοτάκη: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο από την Αττική Οδό

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για το χάος στην Αττική Οδό! Σοκάρουν τα λόγια των υπευθύνων - «Στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα» (Video)

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Αττική Οδός: Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Φάνης Παπαδημητρίου, υπεύθυνος κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, αναφορικά με το φιάσκο με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, αρκετοί εκ των οποίων μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζουν να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

«Με μια πρόχειρη καταμέτρηση αυτή την ώρα πρέπει να υπάρχουν περίπου 1200 οχήματα εγκλωβισμένα και στα δύο ρεύματα, προς αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα. Τα περισσότερα είναι οχήματα μόνο, οι οδηγοί έχουν φύγει από το βράδυ. Οι οδηγοί εκτιμώ ότι είναι περίπου 300 άτομα. Έχει γίνει επιχείρηση όλο το βράδυ», περιέγραψε ο κ. Παπαδημητρίου αναφορικά με την κατάσταση στην Αττική Οδό αυτή την ώρα.

«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί ξεκινήσαμε πολύ άσχημα εχθές το πρωί. Η κακοκαιρία μας έπιασε στη χειρότερη ώρα, 9 το πρωί με όλη την Αθήνα στο δρόμο. Η κυκλοφορία ήταν πολύ μεγάλη, 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας ανάμεσά τους», περιέγραψε.

«Ο δρόμος κλείνει με διαταγή της Τροχαίας»

«Εχθές το πρωί η Αττική Οδός λειτουργούσε κανονικά. Στις 8 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν νιώθεις ότι το δρόμο τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών. Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα.

Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια. Γίνονταν και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες. Και πάμε και κόντρα, και ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Έχει έρθει και η Πυροσβεστική τώρα και προσπαθούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Έχουμε προσεγγίσει τον κόσμο, έχουμε δώσει και κουβέρτες. Δε μας αρέσει καθόλου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Υπήρξαν και κρίσιμα περιστατικά, στα οποία χρειάστηκε να επέμβουμε. Αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα, ελπίζουμε μέχρι το μεσημέρι να βοηθήσουμε να έχει γίνει κάτι», είπε.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι: «Προσεγγίζουμε την Κάντζα από πίσω, και με την Πυροσβεστική από μπροστά. Το σχέδιο είναι μαζί με την Πυροσβεστική και είμαστε σε συνεργασία και έτσι θα πορευτούμε. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η προσπάθεια θα είναι διαρκής και εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ολοκληρώσει».

«Εισηγηθήκαμε στην Πολιτική Προστασία να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή»

«Υπήρξε και σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Εισηγηθήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν εχτές στις 2 το μεσημέρι, όταν ήταν πολύ αργά. Άποψή μου ότι τα φορτηγά θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί από την Κυριακή το απόγευμα, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Αν είχε γίνει αυτό, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», σημείωσε ο ίδιος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το τι πήγε λάθος.

«Στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, ακόμα βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 200 με 300 άτομα ενώ 1.000 αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στον αυτοκινητόδρομο. Οι περισσότεροι απεγκλωβίστηκαν από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί σε συντονισμό με τον στρατό, την πυροσβεστική και την τροχαία, με πούλμαν αλλά ακόμα και με βαγόνια του προαστιακού.

Στο ερώτημα γιατί η Αττική Οδός συνέχιζε να δέχεται οδηγούς μέσα στον αυτοκινητόδρομο για πέντε ολόκληρες ώρες, απάντησε «γιατί τα περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα» και πρόσθεσε πως ένας δρόμος δεν κλείνει από μια ιδιωτική εταιρία αλλά χρειάζεται συνεννόηση με την τροχαία.

Αναφορικά με τις αξιώσεις σε βάρος της Αττικής Οδού τόσο από την πολιτεία, όσο και από μεμονωμένους πολίτες, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και προφανώς δεν αδικώ κανέναν».



 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share