Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κτηνωδία στην Σίκινο: Δηλητηρίασαν δεκάδες γάτες - Βρέθηκαν πτώματα, ενώ αγνοούνται οι περισσότερες

Ακόμη μία φορά που ανήμπορα ζωάκια πέφτουν θύματα ανεγκέφαλων

20 Ιανουαρίου 2022 21:31
Κτηνωδία στην Σίκινο: Δηλητηρίασαν δεκάδες γάτες - Βρέθηκαν πτώματα, ενώ αγνοούνται οι περισσότερες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια κτηνωδία συντελέστηκε στο νησί της Σικίνου, καθώς άγνωστοι σκόρπισαν φόλες, με αποτέλεσμα πολλές γάτες να βρουν φρικτό θάνατο.

Σύμφωνα με το cyclades24, τη σοκαριστική είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση στο facebook, φιλόζωος κάτοικος του νησιού, οποίος ασχολείται με τις γάτες στο νησί.

Κτηνωδία στο Κιλκίς: Σκότωσε σκύλο και πήρε πρόστιμο 30.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, μετά την δηλητηρίαση τους, κατάφεραν να επιζήσουν 10 γάτες, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν 10 επιβεβαιωμένα πτώματα. Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, δύο νεκρά γατάκια, θα σταλούν μέσω αστυνομίας για νεκροψία. Επίσης αγνοούνται άλλες 15 γάτες, οι οποίες και λογικά είναι νεκρές.

γατα-κτηνωδια

«Καλέσαμε την αστυνομία και ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλά νεκρά ζωάκια. Θέλουμε να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες και να τιμωρηθούν», τονίζουν κάτοικοι της Σικίνου. Σε ερώτηση μας για το ποιους μπορεί να ενοχλούσαν τα γατάκια, μας ανέφεραν ότι, λέρωναν τα καλντερίμια, κανένας δεν καθαρίζει, οπότε ενοχλούνταν.

Το σίγουρο είναι πάντως πως όταν κάποιος αποφασίσει πλέον να βασανίσει ζώα ή να πετάξει μια φόλα, θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα διότι η απειλούμενη ποινή είναι πλέον κακουργηματικής βάσης και φτάνει τα 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό – διοικητικό πρόστιμο των 30-50.000 ευρώ.

"Τέρατα" στη Φθιώτιδα: Πέταξαν σκυλίτσα και έξι κουτάβια σε τσουβάλι σε ποτάμι - Νεκρά τα σκυλάκια

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στη Φθιώτιδα, όταν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Καραγιάννης, ένας συνεργάτης του και οι πυροσβέστες, αντίκρισαν μια σκυλίτσα και τα έξι κουτάβια της, που τελικά βρέθηκαν νεκρά. Το περιστατικό θυμίζει άλλη μία κτηνωδία, η οποία συνέβη στο Γραμματικό, όπου έκλεισαν σκυλάκι σε σάκο και το άφησαν για να πεθάνει από ασφυξία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το lamianow.gr, όλα ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί όταν συνεργάτης του κ. Καραγιάννη που βρισκόταν στη γέφυρα Μακρακώμης – Σπερχειάδας εντόπισε μέσα στο γεμάτο από τις πλημμύρες νερό ποτάμι, ένα ταλαιπωρημένο σκυλάκι να δίνει μάχη με τις λιγοστές δυνάμεις που του είχαν απομείνει να επιβιώσει.

Στο σημείο έσπευσε ο κ. Καραγιάννης που ταυτόχρονα ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να επέμβει για τη σωτηρία της σκυλίτσας.

σκυλοσ-κτηνωδια

Δεμένη η σκυλίτσα

Το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο όταν οι πυροσβέστες που προσέγγισαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι ο απάνθρωπος δράστης της κτηνωδίας είχε δέσει στην σκυλίτσα ένα τσουβάλι που περιείχε τα έξι νεογέννητα κουταβάκια της.

Η τετράποδη μανούλα όλη τη νύχτα πάλευε να σωθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού, κολυμπώντας με δεμένο το τσουβάλι με τα μωρά της που τελικά βρέθηκαν νεκρά.

Η ανάρτηση του Κώστα Καραγιάννη στο Facebook

"Δυστυχώς κάποιο τέρας γιατί αποκλείεται να είναι άνθρωπος αποφάσισε να πνίγουν 6 κουταβάκια δένοντας μέσα σε τσουβάλι τα σκυλάκια από τη μητέρα τους τα λόγια είναι περιττά .Ένα μεγάλο μπράβο στους πυροσβέστες για την προσπάθεια τους και την άμεση ανταπόκριση".

Ενώ, όπως ο ίδιος δήλωσε στο lamianow.gr: «Δεν χωράει ανθρώπινος νους τη φρίκη που είδαμε. Το σκυλάκι ήταν δεσποζόμενο και ήδη κλήθηκε η Αστυνομία που κατέγραψε το συμβάν προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση. Ο εγκληματίας πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί όπως του αξίζει. Παρακαλούμε πολύ όποιος μπορεί να μας οδηγήσει στον δράστη να μας δώσει πληροφορίες».

Η περίθαλψη της σκυλίτσας

H σκυλίτσα βρίσκεται πλέον στα έμπειρα χέρια του κτηνιάτρου που την φιλοξενεί για να την περιθάλψει μετά την απίστευτη περιπέτεια της, ενώ ο Δήμος Μακρακώμης ανέλαβε την ταφή των νεογέννητων κουταβιών της που δεν πρόλαβαν να ζήσουν εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς του δράστη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share