Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024

Πρωτοφανείς βανδαλισμοί σε εκκλησίες όλης της χώρας - Τι "βλέπουν" οι Αρχές πίσω από τις επιθέσεις (photos)

Σοκ και ανησυχία στην ΕΛΑΣ και στην κοινή γνώμη

14 Ιανουαρίου 2022 09:50
Πρωτοφανείς βανδαλισμοί σε εκκλησίες όλης της χώρας - Τι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν από το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους.

Κορωνοϊός: Με τηλεφωνικά ραντεβού οι πιστοί στις εκκλησίες

Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Ορθόδοξοι ναοί βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς από τα 404 περιστατικά επιθέσεων σε θρησκευτικούς χώρους, τα 385 αφορούν χριστιανικούς χώρους και συγκεκριμένα 374 αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, 7 στην Καθολική Εκκλησία και 4 στους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς (Γ.Ο.Χ.).

εκκλησιεσ-βανδαλισμοι

Στους Ορθόδοξους ναούς έχουν εμφανιστεί φαινόμενα κλοπών στα παγγάρια, αλλά και πιο σοβαρά όπως βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, νεκροσυλίες, ληστείες, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών.

Δέκα περιστατικά βεβήλωσης χώρων του ιουδαϊκού θρησκεύματος καταγράφηκαν στην Ελλάδα και εννέα περιστατικά σε χώρους του μουσουλμανικού.

Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ότι στη χώρα μας υπάρχουν κύκλοι που σκοπό τους έχουν τον βανδαλισμό Ορθόδοξων ναών, με στόχο την ίδια μας την Πίστη.

εκκλησιεσ-βανδαλισμοι

Απίστευτο σκηνικό στην Κοζάνη: Έτρεχαν να φύγουν για να γλυτώσουν το πρόστιμο

Τραγελαφικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής σε εκκλησία στον Βαθύλακκο Σερβίων στην Κοζάνη. Δείτε τον φοβερό παπά που έβριζε τους αρνητές του κορωνοϊού.

Ο ιερωμένος του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών έκανε τη λειτουργία όταν υπήρξε πληροφορία πως φτάνει η αστυνομία στο σημείο.

Σύμφωνα με το MEGA, εντός του ναού υπήρχαν αρκετοί πιστοί χωρίς μάσκες αλλά και πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θορυβήθηκαν ιδιαίτερα καθώς θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με πρόστιμο.

Ο ιερέας σταμάτησε τη λειτουργία και ενημέρωσε, από το μικρόφωνο, τους πιστούς να φύγουν.

εκκλησιεσ-βανδαλισμοι

Τελικώς η αστυνομία βεβαίωσε πρόστιμο μόνο σε μία γυναίκα, η οποία είχε μαζί της πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο ιερέας, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, δήλωσε ότι είναι εμβολιασμένος αλλά έκανε διάφορα σχόλια περί αυτών, όπως ότι είναι σε πειραματικό στάδιο, και δεν μπορεί να πει σε κανέναν να εμβολιαστεί.

Παραδέχθηκε, ακόμα, πως μπαίνουν στον ναό πιστοί χωρίς μάσκες και τόνισε πως δεν μπορεί ο ίδιος να ελέγχει τον κόσμο.

Κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει πως στον εν λόγω ναό συγκεντρώνονται πιστοί που ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share