Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι 4 ταράτσες της Αθήνας για φαγητό και ποτό που αξίζει να επισκεφτείς φέτος το καλοκαίρι

Ό, τι χρειάζεσαι!

17 Ιουλίου 2023 07:45
Οι 4 ταράτσες της Αθήνας για φαγητό και ποτό που αξίζει να επισκεφτείς φέτος το καλοκαίρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ταράτσες είναι το καλύτερο μέρος για να απολαύσεις τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σου το καλοκαίρι. Έχουν καλή θέα και περισσότερη δροσιά σε σχέση με τα υπόλοιπα μαγαζιά, ενώ μάλιστα έχουν και αυτή την ξεχωριστή ιδιότητα, να σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι κάπου διακοπές.

Το Athensmagazine.gr, έκανε την έρευνά του και σου παρουσιάζει παρακάτω 4 ταράτσες της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς φέτος το καλοκαίρι.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στο Παγκράτι.

Nikkei Peruvian Restobar

Δεινοκράτους 10, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0723 9366

Με το που πατήσεις το πόδι σου στο Νikkei θα ταξιδέψεις. Το αποτέλεσμα της μίξης δυο πολιτισμών, Ιαπωνίας και Περού και οι επιρροές από την Ισπανία αλλά και από Κίνα, συνθέτουν ένα "μαγικό" και ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Με έμφαση στη φιλοσοφία της λιτής κουζίνας, στις καλές πρώτες ύλες, στην άριστη τεχνική και με τελικό στόχο το εξαιρετικό αποτέλεσμα, κάθε υλικό καταφέρνει να έχει την μοναδικότητα που του αρμόζει.

Το εστιατόριο Nikkei, είναι το πρώτο περουβιανό που άνοιξε στην Ελλάδα το 2015, σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες των Αθηνών στο Κολωνάκι.

Το 2015 το εστιατόριο βραβεύτηκε από τα Tasty Guide Awards, ως το καλύτερο new restaurant.

ΧΗ.ΜΑ.

Βαλλιάνου και Θεοτόκη 1, Άλιμος

Τηλέφωνο: 21 0982 5026

Τι "μαγειρεύουν" ένας χημικός και ένας μαθηματικός στην κουζίνα του ΧΗ.ΜΑ.; Πεντανόστιμα πιάτα με μαθηματική ακρίβεια και μπόλικη χημεία.

Με θέα τα άστρα και την θάλασσα που αχνοφαίνεται, το ΧΗ.ΜΑ. θα ξυπνήσει όλες σου τις αισθήσεις.

Ο χώρος φυσικά, έχει έμπνευση από τα ΜΑθηματικά και τη ΧΗμεία, με την "παρουσιά" του Αϊνστάιν και άλλων μεγάλων μυαλών να κρίνεται απαραίτητη. Μην ανησυχείς όμως εδώ δεν εξετάζεσαι ούτε στη ΧΗμεία ούτε στα ΜΑθηματικά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις την υπέροχη θέα και τις υπέροχες γεύσεις.

Thea Terrace Bar

Απόλλωνος 21, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0323 4357

Το Thea Terrace στην ταράτσα του τελευταίου ορόφου του Central Athens Hotel προσφέρει υπέροχη θέα "μόλις μια ανάσα" από την Ακρόπολη και το γραφικό κέντρο της πόλης.

Το μενού με βάση τη παραδοσιακή μεσογειακή μαγειρική και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών κουζίνας, δημιουργείται από φρέσκες πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και ανεξάντλητη έμπνευση. Ενώ η boho minimal αισθητική του θα σε χαλαρώσει.

Manouka

Το Manouka έχει μια από τις καλύτερες θέες, αφού κοιτάζοντας από το τραπέζι σου, βλέπεις μπροστά σου την Ακρόπολη.

Στην υπέροχη ταράτσα του wine bar restaurant "Manouka", θα απολαύσεις εκτός από εκλεκτά κρασιά και τα εξαιρετικά πιάτα του, που παντρεύουν εξωτικές γεύσεις και fusion επιρροές με τις πιο αγαπημένες ελληνικές παραδόσεις.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share