Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 13/11: Αρχίζει η... ψυχρή εισβολή με βροχές και κρύο - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Έρχονται ανατροπές στις επόμενες μέρες

13 Νοεμβρίου 2021 07:14
Καιρός σήμερα 13/11: Αρχίζει η... ψυχρή εισβολή με βροχές και κρύο - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Η... ψυχρή εισβολή φαίνεται πως ξεκινά να αποτυπώνεται πιο έντονα στην χώρα μας, που θα «σκεπαστεί» από βροχές και κρύο τις επόμενες μέρες, αν και σήμερα (13/11) δε θα υπάρξουν ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα.

Για το Σάββατο, μετά και τη σχετική προειδοποίηση, προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, όπου πιθανώς αργότερα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, τις πρωινές ώρες βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις πρωινές ώρες βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα στα νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, όπου πιθανώς αργότερα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 2 με 4 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί στα Δωδεκάνησα από τους 15 έως τους 22 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τους 11 έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Τι λέει για την ψυχρή εισβολή ο Αρναούτογλου

Την πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου κάνοντας λόγο και για το αν θα έχουμε ψυχρή εισβολή από την Ευρώπη, αλλά και το πόσο βροχερό θα είναι το σκηνικό μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου, δεν αναμένεται κάποια ψυχρή εισβολή στην περιοχή μας, καθώς το κρύο θα κατέβει προς τη Μαύρη Θάλασσα. Εδώ θα έχουμε ελαφρώς πιο θερμές αέριες μάζες, ούτε κρύο ούτε ζέστη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις βροχές και πότε αυτές ίσως επηρεάσουν τη χώρα μας, ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε ότι από τις 22 Νοεμβρίου και μετά ενδέχεται να έχουμε κάποιες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά πόσο αξιόλογες θα είναι αυτές θα το δούμε τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Από το βράδυ του Σαββάτου άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα, με τοπικές μπόρες στο βόρειο Ιόνιο αλλά και πιθανότητα τοπικών καταιγίδων. Η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι τα 20άρια στη δυτική Ελλάδα, και στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς.

Αργά το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε συννεφιές στα δυτικά με κάποιες τοπικές βροχές, όπως και στα κεντρικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Τη Δευτέρα το πρωί βροχοσύννεφα από τη δυτική Ελλάδα θα προσπαθήσουν να κινηθούν ανατολικότερα αλλά δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν και να επηρεάζουν την ανατολική χώρα.

Πολύ ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στο Ιόνιο τη Δευτέρα φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει καθόλου τις επόμενες ημέρες. Ίσως την Τετάρτη πέσει λίγο στην ανατολική και βορειοανατολική Ελλάδα συγκριτικά με τις θερμοκρασίες που θα έχουμε τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Συννεφιασμένος ο καιρός για τον Καλλιάνο

Συννεφιασμένος προβλέπεται να είναι ο ουρανός αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα βροχοπτώσεων. Κατά τόπους συννεφιά προβλέπεται για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, χωρίς γενικευμένες βροχοπτώσεις, όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε περιοχές της δυτικής Κρήτης, ίσως και στα ορεινά τμήματά της, στις Κυκλάδες και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Στα Επτάνησα, ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης, αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, και της Δυτικής Πελοποννήσου, όπου αργά το βράδυ, θα ενταθούν περισσότερο οι βροχοπτώσεις.

Θερμοκρασιακά, 20-21 στα δυτικά, στυος 15-16 στα βόρεια, στους 18-19 τα ανατολικά, και στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στην νησιωτική χώρα.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις, που ελαφρώς θα πυκνώνουν, και η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης αραιές νεφώσεις, και θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες μέρες, την Κυριακή προβλέπεται κακοκαιρία κυρίως στα δυτικά της χώρας με μπόρες, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Στους 17 βαθμούς στα βόρεια, στους 20 με 22 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Τη Δευτέρα ο καιρός επίσης θα είναι άστατος σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share