Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δραματική πρόβλεψη Καπραβέλου: «Εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Παπανικολάου άπαντες είναι ανεμβολίαστοι

6 Νοεμβρίου 2021 09:01
Δραματική πρόβλεψη Καπραβέλου: «Εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δραματική πρόβλεψη ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών έκανε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος τονίζοντας ότι μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη. Με τον ίδιο να είχε τονίσει ότι: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε σπίτια για να μην πεθάνουμε»

Παράλληλα, ανέφερε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι τεράστια. «Στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι και η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς χάσαμε και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στις εκκλησίες είπε ότι οι πρέπει να επιβάλουν τον έλεγχο προβλέποντας ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών. «Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού είναι υπερμεταδοτικό», επισήμανε ο κ. Καπραβέλος.

Νίκος Καπραβέλος

Για μια ακόμα φορά έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στην οποία είναι διευθυντής και διαθέτει 12 κλίνες, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. «Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid», τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

«Συναγερμός» από Καπραβέλο: «Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, θα βιώσουμε τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα»

Κορωνοϊός: Λίγο πριν την «ασφυξία» βρίσκονται νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, με την πανδημία να εξακολουθεί να «καλπάζει» δημιουργώντας έντονο προβληματισμό σε κυβέρνηση και ειδικούς.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», και Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης στο ΑΠΘ.

«Βόμβα» από τον Νίκο Καπραβέλο - «Έρχεται μεγάλη έξαρση, θα γίνει ζημιά μετά τον Οκτώβριο»

«Δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής – Δώσαμε μάχη για να σώσουμε δύο ασθενείς – Όλοι ανεμβολίαστοι»

«Καλές οι συζητήσεις περί μάσκας, περί υποχρεωτικότητας κλπ.. Αλλά ο ιός δεν ρωτάει, δεν διαπραγματεύεται. Χτες περάσαμε μια τραγική μέρα. Δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής. 22 κλίνες εντατικής γεμάτες. Δώσαμε μάχη να σώσουμε δύο ασθενείς, ανεμβολίαστοι και αυτοί. Είμαστε στην αρχή. Σας είπα πριν από ένα μήνα και δέχτηκα και σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση, ότι είδα τον εφιάλτη. Τώρα τον βιώνουμε. Δυστυχώς δεν συμμορφώνονται οι συμπολίτες μας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα» εξήγησε ο κ. Καπραβέλος.

«Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, θα βιώσουμε τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα»

«Το σενάριο του Οκτωβρίου βλέπουμε να ξεκινάει πολύ νωρίς. Αν δεν εφαρμόσουμε τα υγειονομικά μέτρα με πιστότητα, αν η πολιτεία δεν δείξει αποφασιστικότητα, η τραγωδία που θα βιώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ μεγάλη. Είναι αυτή η μετάλλαξη, η υπερμεταδοτική. Πρέπει οι νεκροφόρες να κάνουν παρέλαση στα νοσοκομεία για να συνειδητοποιήσουμε τι είναι ο κοροναϊός; Το πρόγραμμα των εμβολιασμών έχει πέσει πολύ χαμηλά. Κάνω έκκληση οι πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που σώζουν ζωές, να εμβολιαστούν. Έχουμε ακόμα περιθώρια» συνέχισε ο ίδιος.

«Όσα λέει ο κ. Καπραβέλος είναι ο λόγος που πρέπει να κάνει ο καθένας το εμβόλιο» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας:

«Σε σχέση με πέρυσι, έχουμε μια ειδοποιό διαφορά. Φέτος υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει το καλύτερο όπλο. Στα λύματα στη Θεσσαλονίκη, είμαστε σε υψηλά επίπεδα, αλλά όχι στο «κόκκινο». Υπάρχουν αυξομειώσεις».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share