Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νίκος Καπραβέλος: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε σπίτια για να μην πεθάνουμε»

Σε κατάσταση συναγερμού

4 Νοεμβρίου 2021 11:17
Νίκος Καπραβέλος: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε σπίτια για να μην πεθάνουμε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Είμαστε σε μια φάση έξαρσης της νόσου με μεγάλες και τραγικές συνέπειες. Ξεκινά πάλι σήμερα μία εφημερία με μηδέν κλίνες. Από την Αθήνα ανεβαίνουν εσπευσμένα για να ανοίξουν τις εννέα κλίνες που είναι κλειστές, αυτό θα είναι μία μεγάλη βοήθεια. Εντατικολόγους, έχουμε 17 υποψήφιους που περιμένουν την πρόσληψη στο νοσοκομείο, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Ο Νοέμβρης θα είναι άσχημος, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας» είπε στο OPEN.

O κ. Καπραβέλος είπε ότι λύση είναι οι εμβολιασμοί. «Γυρνάμε γύρω γύρω από το πρόβλημα και δυσκολεύουμε τη λύση. Η λύση είναι οι εμβολιασμοί. Έχουμε πολύ μεγάλη θνητότητα, δεν είναι μόνον τα κρούσματα, εμάς μας ανησυχούν οι προσελεύσεις. Έχουμε ανοίξει και άλλες κλίνες απλές. Η λύση του προβλήματος είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών» είπε.

«Το lockdown είναι μπροστά μας»

Ο κ. Καπραβέλος βλέπει lockdown. «Κάνω έκκληση να βρεθεί λύση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας… το lockdown είναι μπροστά μας ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε», τόνισε.

«Χάνουμε εξήντα ανθρώπους την ημέρα κι εμείς τσακωνόμαστε για τα τεστ. Η εξουθένωση είναι τρομερή δεν αντέχει άλλο το σύστημα υγείας. Η μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική, θα χτυπήσει πολύ κόσμο. Οι ασθενείς που έρχονται με το 4ο κύμα είναι πιο βαριά. Η αγανάκτηση μου προς την πολιτεία είναι μεγαλύτερη… Για ποιον λόγο εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από τα μέτρα. Πρέπει να πάρουμε πιο θαρραλέα μέτρα» κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share