Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από τον Νίκο Καπραβέλο - «Έρχεται μεγάλη έξαρση, θα γίνει ζημιά μετά τον Οκτώβριο»

«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»

18 Σεπτεμβρίου 2021 15:02
«Βόμβα» από τον Νίκο Καπραβέλο - «Έρχεται μεγάλη έξαρση, θα γίνει ζημιά μετά τον Οκτώβριο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για έξαρση του κορωνοϊού και την πίεση στα νοσοκομεία μέχρι τα Χριστούγεννα, μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Προειδοποιεί ο Νίκος Καπραβέλος: «Έρχεται μεγάλη έξαρση»

«Αγωνιούμε πολύ για το 4ο κύμα. Περιμένουμε ότι μετά τον Οκτώβριο όταν οι συνθήκες θα έχουν ευνοήσει τον κορωνοιό – τα σχολεία, οι συνωστισμοί και τα ΜΜΜ θα κάνουν πάλι την ζημιά», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ έκανε έκκληση για να εμβολιαστούν άμεσα όσοι δεν το έχουν κάνει.

Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος, αποκάλυψε πως δέχεται απειλές με επιστολές και σφραγίδα της Κρήτης.

«Ούτε στο μεσαίωνα δεν έχω δει τέτοιες περιπτώσεις. Δέχτηκα απειλή εναντίον της ζωής μου, για τον αγώνα που κάνω, ότι έχω παραπλανηθεί από τον σατανά και ότι προσπαθώ να κοροϊδέψω τον κόσμο για να εμβολιαστεί».

Παράλληλα, δήλωσε πως άνθρωποι που νόσησαν επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο.

Καπραβέλος: Το τέταρτο κύμα κορωνοϊού είναι προ των πυλών - Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα

Καπραβέλος: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα

Για τον κίνδυνο από τη διασπορά του κορωνοϊού μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι «υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα. Είχαμε φτάσει να υπογράφουμε τέσσερα με πέντε πιστοποιητικά θανάτου στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα». «Ο κορωνοϊός μας προειδοποιεί. Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης», επεσήμανε ο κ. Καπραβέλος.

«Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε ούτε τους ασθενείς με κορωνοϊό, ούτε τους άλλους ασθενείς επειδή μερικοί δεν μπορούν να πειστούν να εμβολιαστούν» συμπλήρωσε. Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, «στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού δεν πρέπει να συζητάμε ακόμη για τον εμβολιασμό».

Όπως τόνισε ο ίδιος «οι μελέτες λένε ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει 60% λιγότερο να μολυνθεί και κατά 80% από το να πάθει μεγάλη ζημιά και να χάσει τη ζωή του. Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και είναι ζήτημα παιδείας και κρίσης αν δεν το χρησιμοποιήσουμε». Ωστόσο νωρίτερα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι δε θα έχουμε ποτέ ανοσία της αγέλης και ότι πρέπει να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς.

«Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να υποβάλει τον εαυτό του σε βασανιστήριο και να υποβάλει και τους άλλους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους» τόνισε. Όσον αφορά στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ο κ. Καπραβέλος είπε ότι «δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να βάλουμε υποχρεωτικότητα στα παιδιά με την έννοια των μεγάλων. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά συμβάλουν και αυτά με τη συμπεριφορά τους στον έλεγχο της πανδημίας».

Και όπως τόνισε ο ίδιος, αλλά και όλοι οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ιδίως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων. Ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου» επισήμανε τέλος ότι όλοι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι δεν ακολουθήσουν αυτή την ηθική υποχρέωση, που είναι ο εμβολιασμός, να αναλάβουν και τις ευθύνες τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share